Turismul, cheia de dezvoltare a Severinului! Proiect pentru valorificarea potențialul turistic în municipiu!

Scris de
Carmen Raceanu
07/09/20 - 05:09

Municipiul Drobeta Turnu-Severin are un deosebit potențial turistic, pe care autoritățile încearcă să îl valorifice, prin intermediul unor proiecte. Pornind de la istoria bogată a zonei, Consiliul Județean a depus o cerere de finanțare.

Image

„Dezvoltarea turismului este o prioritate a mea pentru următorul mandat, având în vedere potențialul pe care îl are județul Mehedinți. În parteneriat cu Primăria Drobeta Turnu-Severin, am depus o cerere de finanțare în vederea atragerii de fonduri europene, pentru elaborarea documentației tehnico-economice în cazul obiectivului <<File de Istorie>>. Cererea a fost depusă în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT). Este un proiect care va pune în valoare cele trei obiective situate în incinta Muzeului Regiunii Porților de Fier și anume: vestigiile monumentului istoric Podul lui Traian, Turnul Belvedere, Amfiteatrul Roman și întreg spațiul public (aproximativ 4.000 mp), prin configurarea de zone prietenoase, dinamice, cu un design înalt de calitate, potrivite pentru deplasarea, relaxarea și socializarea turiștilor. Este un proiect important și necesar pentru promovarea obiectivelor culturale din incinta Muzeului Regiunii Porților de Fier și din complexul istoric - cultural al Colegiului Național Traian. Am convingerea că implementarea acestui proiect va aduce o serie de beneficii economice atât pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, cât și pentru întreg județul Mehedinți., declară președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Image

Investiția se va realiza în parteneriat cu Primăria Drobeta_Turnu_Severin, care a introdus în proiect obiectivul <<Ruinele bisericii medievale de la Drobeta Turnu-Severin>>. Valoarea totală a documentației care va fi atrasă din fonduri europene este de 500 000 euro.

Image