Singura stațiune turistică din Mehedinți, atractivă și în extrasezon! Gradul de ocupare este ridicat chiar și pe timpul toamnei, iar turiștii au venit din toată țara.

Scris de
Actual Mehedinti
27/09/23 - 05:09

Stațiunea balneară Bala este tot mai căutată de turiștii din întreaga țara, iar acest lucru se reflectă și în gradul de ocupare al singurei unități de cazare din zonă. Hotelul Ceres, aflat în subordinea Societății de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă, are un grad de ocupare foarte ridicat în această perioadă, chiar dacă ne aflăm în extrasezon. Aproape toată unitatea de cazare este ocupată de pensionarii veniți la tratament, cu bilete prin casele județene de pensii, dar și de turiștii care au achiziționat pachete turistice de la recepția hotelului sau de la agențiile de turism. Mai mult decât atât: zilele următoare, va începe seria a XIV-a de tratament balnear cu bilete emise prin casele județene de pensii. Zilele de intrare în sejurul de 16 zile (care cuprinde tratament, cazare și masă pensiune completă) pentru această serie sunt: 27, 28, 29 și 30 septembrie 2023.

Image

„Până în prezent, au fost valorificate, la casele județene de pensii, 175 de bilete, din cele 206 disponibile, însă, sunt convins că, în următoarele două zile, se vor mai vinde bilete și astfel, se va ajunge la un grad de ocupare de minim 90% din capacitatea totală, prin biletele caselor județene de pensii, iar, împreună cu pachetele turistice vândute și rezervate prin recepția hotelului, sperăm să atingem un grad de ocupare de 100%.”, declară managerul sucursalei Bala a Societății de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă, Dragoș Năstasie.

Image

În ultima perioadă, au avut loc lucrări de modernizare și dotare a bazei de tratament, a sălii de sport cu aparatură nouă și performantă, a sălii de mese și a camerelor în care sunt cazați turiștii.  De altfel, ștrandurile pentru agrement și bazinele pentru curele cu nămol au fost modernizate. O atenție deosebită a fost alocată și piscinei interioare.

Image

 „Datorită creșterii calității serviciilor de tratament, cazare și masă, din ultimii doi ani, hotelul Ceres, din stațiunea mehedințeană balneo-climaterică Bala, a ajuns în preferințele pensionarilor în special a celor din județele Mehedinți, Gorj și Dolj, nămolul sapropelic și apele minerale slab sulfuroase fiind principalii factori terapeutici. Cu toate acestea, datorită serviciilor pe care le oferim, în această perioadă, hotelul are turiști din județe precum Constanța, Brașov, Olt, Călărași, Hunedoara, Timiș , Caraș-Severin, Prahova, Vâlcea, Brăila, Galați, Argeș, Teleorman și chiar București. Pe lângă procedurile de băi, cu ape minerale și împachetările cu nămol, în baza noastră de tratament, pensionarii și turiștii mai pot beneficia de proceduri de electroterapie, unde scurte, curenți diadinamici, curenți tens, laserterapie, ultrasunet, curenți interferențiali, împachetări cu parafină, solux, băi galvanice, aerosoli, masaj terapeutic și kinetoterapie.”, completează Năstasie.

Image

Sucursala Bala este o unitate care se autofinanțează din veniturile proprii, stațiunea balneoclimaterică din zona de nord a județului este singura stațiune din Mehedinți.

Image