Ce se întâmplă cu persoanele fără adăpost, în plină pandemie? Acești oameni sunt extrem de expuși și riscă să îi îmbolnăvească și pe alții. Ce măsuri iau autoritățile din Severin?

Scris de
Andreea Popescu
Joi, 03/26/2020 - 11:35

În timp ce severinenii și-au luat măsuri peste măsuri preventive împotriva virusului Corona, există o categorie de persoane extrem de expusă, care ar putea îmbolnăvi zeci sau chiar sute oameni. Este vorba despre oamenii fără adăpost. În timp ce ceilalți se spălă des pe mâini și se îndeamnă reciproc să #stămacasă, o parte a populației nu are cum să ia parte la această mobilizare generală. În condițiile crizei de COVID-19, oamenii fără adăpost trebuie sprijiniți de adminsitrația locală, iar autoritățile au luat deja măsuri.

Image

„Autoritățile administrației publice locale au obligația de a identifica, de a oferi adăpost și îngrijire tuturor oamenilor fără adăpost. În acest sens, am demarat, deja acțiuni, la nivelul municipiului, de identificare a persoanelor fără adăpost, prin intermediul patrulelor mixte, care zilnic asigură liniștea și ordinea publică. Adăpostul pentru persoanele fără adăpost are o capacitate de 12 locuri, care pot fi suplimentate la nevoie, la acest moment fiind cazate 2 persoane. Asigurăm oamenilor trei mese pe zi și toate condițiile necesare pentru ca și oamenii aflați în dificultate să treacă cu bine peste această perioadă. Adresez un apel public către severineni, să anunțe autoritățile, în cazul în care identifică persoane fără adăpost pe domeniul public, pe străzi sau în parcuri. În aceste vremuri grele, este extrem de important să fim solidari, să ne ajutăm și să fim alături și de cei care se află în dificultate.”, declară viceprimarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, Daniel Cîrjan.

Image

La adăpostul de la Halânga, au fost luate și, aici, măsuri suplimentare de prevenție: sunt dezinfectate, zilnic, instrumentele folosite pentru preparea hranei. Se face dezinfecția obiectelor de mobilier. Se asiguri măști și mănuși de protecție, atât pentru beneficiarii din adăpost, cât și pentru întregul personal. Totodată, au fost instalate dispensere cu gel dezinfectant.

Image