Din suflet, pentru suflete! Centrele subordonate D.G.A.S.P.C. au primit o donație din partea Asociației „Mehedinți – Oameni cu Suflet”.

Scris de
Adriana Draghici
03/03/21 - 02:03

O vorbă din popor spune că dar din dar se face Rai. Pe același principiu, merg și membrii Asociației „Mehedinți – Oameni cu Suflet”, care, astăzi, au oferit încă o donație. Recunoscută pentru sprijinul acordat persoanelor defavorizate, asociația a poposit la D.G.A.S.P.C. Mehedinți, acolo unde a donat mai multe lucruri necesare unui trai decent, persoanelor instituționalizate. De la obiecte vestimentare, până la electrocasnice: toate acestea au fost donate pentru a le face viața mai ușoară atât copiilor, cât și vârstnicilor din centre.

Image

„Asociația <<Mehedinți – Oameni cu Suflet>> s-a constituit pentru a veni în sprijinul persoanelor nevoiașe sau cu dizabilități, atât din familii, cât și din centrele instituționalizate. Astăzi, am făcut o donație de suflet. Am adus mai multe electrocasnice, dar și haine pentru toate vârstele, pentru că știm că, în aceste centre, sunt beneficiari de toate vârstele: de la copii până la adulți. Proiectul nostru continuă. Și pe viitor, ne propunem să venim în sprijinul acestor oameni. Orice ajutor este binevenit atât pentru familiile nevoiașe, pentru persoanele aflate în subordinea D.G.A.S.P.C., cât și pentru oamenii străzii. Le mulțumesc, pe această cale, tuturor celor care s-au alăturat demersului nostru și au oferit un sprijin persoanelor care au nevoie! Obiectivul nostru, pe termen îndelungat, este să preluăm un centru de plasament și un azil. Totodată, ne dorim să reușim să punem pe picioare o pensiune pentru seniorii noștri aflați în condiții speciale.”, declară președintele Asociației „Mehedinți – Oameni cu Suflet”, Costel Prundeanu.

Image

Acesta este doar unul din modurile în care acești oameni pot fi sprijiniți, căci, dacă soarta a fost mai dură cu ei, fiecare dintre noi poate să schimbe această realitate cruntă, printr-o simplă donație. Tocmai de aceea, conducerea instituției anunță că a întreprins toate demersurile pentru ca asociațiile de caritate să își îndrepte atenția asupra persoanelor aflate în nevoie.

Image

„Din păcate - ați văzut și dumneavoastră - bugetul național lasă de dorit, însă nu putem să stăm să ne plângem. Trebuie să ne gospodărim cum putem, pentru că activitatea trebuie să continue. Dincolo de fondurile europene, care reprezintă, în mod evident, o prioritate pentru D.G.A.S.P.C. Mehedinți, aceste donații sunt un alt mod prin care le putem face viața mai bună beneficiarilor din centrele pe care le administrăm. I-am găsit pe acești oameni cu suflet, care au venit, astăzi, cu o donație ce conține o serie de lucruri necesare pentru copiii, dar și pentru adulții, care sunt beneficiari ai centrelor noastre. De altfel, mai sunt și alte ONG-uri, care își arată disponibilitatea de a oferi astfel de sponsorizări. Le mulțumim, din suflet, pentru darurile pe care le-au adus! Vom continua să identificăm ONG-uri, care să ne sprijine, și de acum înainte, prin astfel de acțiuni. Prin toate mijloacele, încercăm să administrăm cât mai bine toate centrele pe care le avem în subordine.”, declară, la rândul său, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, Adrian Bidilici.

Image