Grevă japoneză la Spitalul Județean

Scris de
Adriana Draghici
07/10/20 - 02:10

Membrii Federaţiei SANITAS au declanșat, la nivel naţional, greva japoneză, o formă de protest care nu presupune întreruperea activităţii. Și cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu-Severin s-au alăturat manifestului.

Image

”De Ziua Internaţională a Muncii Decente, membrii SANITAS doresc să atragă atenţia că ei continuă să îşi facă datoria cu decenţă, însă guvernanţii români îi tratează cu maximă indiferenţă!”, se menţionează în mesajul transmis de Federaţia SANITAS.

 

Image

„Și noi suntem în grevă japoneză, alături de colegii noștri din sindicatul Sanitas. Sporul de risc, pe perioada stării de urgență, l-am primit, dar am înțeles că Guvernul, printr-o ordonanță ulterioară, a mai acordat anumite facilități: pentru triaj, spre exemplu, iar aceste sume nu s-au acordat. Sunt făcute toate demersurile și toate graficele de lucru. La Urgențe, este un aflux de pacienți, mai ales odată cu pandemia. Nu ne permitem să lăsăm pacienții în suferință, pentru că suntem noi în grevă.”, declară Mihaela Bancău, asistent-șef în cadrul U.P.U.

Image

„În prezent, cazurile de Covid se înmulțesc. Situația se înrăutățește. Deși măsurile restrictive se mențin, vin tot mai mulți pacienți.”, spune, la rândul său, Iuliana Chirilă, asistent medical U.P.U.

Image

Printre revendicările cadrelor medicale se numără: acordarea stimulentului de risc pentru personalul medical din unităţile sanitare, care -în perioada stării de urgenţă- a intrat în contact cu pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-COV-2; acordarea voucherelor de vacanţă pentru tot personalul din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială, din unităţile de asistenţă medico-socială şi din medicina şcolară; acordarea sporului de 55 – 85% pentru personalul din unităţile sanitare şi DSP-uri conform Legii nr. 153/2017 şi HG nr. 153/2018.