Medici și angajați din instituții ale statului, bolnavi închipuiți! Persoane încadrate în grad de handicap, nejustificat!

Scris de
Actual Mehedinti
12/02/21 - 10:02

Situație bizară în multe instituții ale statului! Angajați ai diverselor instituții sunt încadrați, nejustificat, în grade de handicap, pentru a beneficia de anumite facilități. Conducerea D.G.A.S.P.C. Mehedinți anunță controale drastice în acest sens.

Image

„În județul Mehedinți, sunt încadrate, cu grad de handicap, 22 de mii de persoane. 22 de mii de persoane înseamnă aproximativ 10% din populația județului Mehedinți. Mi se pare enorm ca 10% din populația unui județ să fie încadrată în grad de handicap. Dincolo de persoanele care, din păcate, se află în această situație și care trebuie sprijinite de stat, sunt mulți alți <<șmecheri>> care au grijă să își aranjeze niște acte medicale, pentru a fi încadrați în grad de handicap. Totul: deoarece au parte de anumite facilități fiscale: nu mai plătesc impozit pe salariu. Este vorba despre foarte mulți medici de la Spitalul Județean, angajați din primării, din prefectură și din multe alte instituții ale statului. Le-aș sfătui pe aceste persoane să fie atente. Nu pot accepta să ne batem joc. Aceste facilități și scutiri sunt fix pentru persoanele care au, cu adevărat, nevoie, nu pentru bolnavi închipuiți. Am avut o discuție și cu membrii comisiei care face încadrările. Este și o lacună legislativă în acest sens. Vor urma niște demersuri și controale în acest sens.”, a declarat directorul D.G.A.S.P.C. Mehedinți, Adrian Bidilici, în cadrul emisiunii Realitatea Zilei, de la Tele2 Drobeta.

Image