Portul Severin, o nouă înfățisare! Curățenia de primăvară a schimbat aspectul zonei.

Scris de
Actual Mehedinti
13/03/23 - 08:03

Pași importanți pentru portul Drobeta Turnu Severin! După ce, ani de zile, zona s-a aflat într-o stare deplorabilă din punct de vedere peisagistic, acum, au fost demarate lucrări de reamenajare a locului. Lucrările de primăvare au schimbat, în totalitate, înfățisarea portului, dovedind, astfel, că, prin voință și implicare, lucrurile se pot îndrepta către direcția bună.

Image

"Sunt multe lucruri de făcut, dar cu multă muncă și implicare, vom reuși să oferim severinenilor și tuturor turiștilor care vizitează orașul Drobeta Turnu Severin o zonă de promenadă primitoare, modernă și plină de culoare. Mulțumesc directorului general al CN APDF Giurgiu, Marius Olteanu, pentru susținere, dar și autorităților locale și județene pentru că sprijină demersurile pe care noi le-am început, în special domnului primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu și președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. Este un moment important pentru portul din orașul nostru, un moment în care toți factorii decizionali sunt dispuși să facă tot ceea ce este posibil ca și această zonă să țină pasul cu dezvoltarea accelerată din ultimii ani a municipiului și a județului nostru. Voi depune toate eforturile ca, în perioada următoare, să schimbăm fața Portului Drobeta Turnu Severin și a tuturor porturilor aflate în Administrarea CN APDF Giurgiu. Alături de conducerea companiei, încercăm să găsim surse de finanțare pentru a dezvolta infrastructura portuară, fie că vorbim de investiții proprii, fonduri europene sau programe guvernamentale.", declară Alexandru Cojocaru, director coordonator în cadrul CN APDF Giurgiu.

Image

Portul Drobeta Turnu Severin se află în coordonarea Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, fiind un port de tip fluvial, care permite acostarea barjelor de până la 3000 de tone.

Image