PubliNet

În această perioadă, toate administrațiile locale din Mehedinți au fost angrenate în procesul de asigurare a condițiilor în care vor reveni elevii în bănci, din 14 septembrie.

Municipiul Drobeta Turnu-Severin are un deosebit potențial turistic, pe care autoritățile încearcă să îl valorifice, prin intermediul unor proiecte. Pornind de la istoria bogată a zonei, Consiliul Județean a depus o cerere de finanțare.

Flavius Toargă este originar din micul oraș de munte Baia de Aramă, iar prin munca și efortul său, a reușit să poarte numele județului cu mândrie. Flavius a fost șef de promoție la colegiul militar în 2017, iar în 2020 a reușit aceeași performanță, la academie.

În județul învecinat, Gorj, se duce o luptă acerbă pentru recăpătarea frumuseții monumentului închinat eroinei de la Jiu. Acum, în sfârșit, începe să se facă lumină, în cazul casei memoriale „Ecaterina Teodoroiu”. Primul pas pentru eroina de la Jiu a fost, deja, întreprins.

Scris de
Andreea Popescu
acum 4 luni 2 săptămâni

Seara trecută, în jurul orei 19.00, Andreea, fiind în timpul liber și deplasându-se cu autoturismul personal, pe centura municipiului Drobeta Turnu Severin, a observat un fum gros, ce ieșea din curtea unui imobil și o femeie în vârstă plină de funingine, care plângea la poartă.

In zilele noastre, unitatea de învățământ trebuie să fie pregătită pentru a face fata unor cerințe tot mai complexe din partea societății contemporane și să își revendice locul în viața copiilor pe care îi educă, dar și în cadrul comunității. Cerințele beneficiarilor fac, din unitatea de învățământ, un cadru viu, un mediu în continuă schimbare. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de ploi și vijelii în toată țara, valabilă până miercuri noaptea. Conform meteorologilor, de luni, de la ora 12.00, până miercuri, la ora 23.00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Odată cu expirarea stării de urgență, în data de 15 mai, va fi eliminată o serie de restricții. Românii, implicit, mehedințenii vor putea să se deplaseze liberi în spațiile publice, fără ca actuale restricții de circulație să mai fie aplicate. Această măsură se aplică tuturor cetăţenilor, inclusiv celor de peste 65 de ani.

Tot mai mulți români, inclusiv mehedințeni, întreabă dacă pot refolosi declarația pe propria răspundere.