Social

Anul școlar va începe în condiții de normalitate pentru elevii din comuna mehedințeană Vânători, acolo unde administrația locală a achiziționat, din fondurile consiliului local, tablete și a făcut abonamente la internet, pentru elevii comunei.

Scris de
Andreea Popescu
acum 1 lună 1 săptămână

Și în Drobeta Turnu-Severin, familiile cu posibilități materiale scăzute primesc o mână de ajutor.

Scris de
Carmen Raceanu
acum 2 luni 1 săptămână

O angajată a unui mare magazin de bricolaje, din zona Aluniș, din Drobeta Turnu-Severin, a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus.

În ultima perioadă, malul Dunării și chiar și apa fluviului au fost sufocate de gunoaie aruncate de cetățeni. Se întâmplă în zonele intens circulate. Un astfel de exemplu este și în zona Schela, acolo unde, astăzi, a fost organizată o amplă acțiune de ecologizare.

Scris de
Carmen Raceanu
acum 3 luni 1 săptămână

Astăzi, a avut loc o întâlnire cu primarii care pot face parte din Asociația Intercomunitară Zona Metropolitană Drobeta Turnu Severin.

506 firme din județul Mehedinți au depus, până la această oră, cererile pentru acordarea șomajului tehnic, pentru 2.520 de persoane la AJOFM Mehedinți, pe platforma aici.gov.ro. S-au efectuat, deja, plățile pentru 333 de firme (1.688 de persoane), suma achitată fiind în cuantum de 2.907.622 lei.

În contextul pandemiei de Coronavirus, când fiecare dintre noi ar trebui să fie mai atent la tot ce înseamnă igienă și sănătate, din păcate, sunt cazuri care dovedesc contrariul. Este și situația în care se afla pârâul Crihala, care a fost, pur și simplu, invadat de gunoi. Pentru a salva mediul înconjurător, autoritățile au demarat o amplă acțiune de ecologizare a zonei.

Sărbătorile pascale nu sunt un motiv de bucurie pentru toată lumea, pentru că unii dintre semenii noștri nu au psrte nici măcar de mângâiere. Tocmai de aceea, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți au oferit cadouri unor copii speciali.