Social

Sunt vești bune pentru locuitorii comunei Vânători.

Regulile la înmormântare în cazul bolnavilor COVID-19 se vor schimba în perioada următoare, înainte de Paşte.

Paradox în județ: nu văd, dar conduc. Este vorba despre mai mulți nevăzători, care, deși nu ar avea drept de a conduce autoturisme, sunt văzuți la volan, pe drumurile din Mehedinți.

Zeci de mii de femei sunt lovite de partenerii lor. Cel mai dureros este că, după ce loviturile bărbaților se opresc, rămâne în urmă o tăcere grea care, de multe ori, se transformă într-un mod de viață. Cele mai multe dintre femeile abuzate aleg să ascundă aceste episoade, în fața apropiaților și a societății.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 4 săptămâni 2 zile

Strigăt de ajutor venit din partea Mitropoliei Olteniei, susținut și de membrii Episcopiei Severinului și Strehaiei! Familia, colegii și cunoscuții lui Gheorghe Smadoi, preot la Parohia Sfântul Ioan Sebastian din Craiova, au lansat un apel, pentru a veni în sprijinul acestuia.

Campania de vaccinare a intrat, de astăzi, în etapa finală, etapă care a fost deschisă tuturor persoanelor care au împlinit 16 ani și care doresc să se vaccineze. În localitățile cu rata de infectare de peste 4,5 la 1.000 de locuitori, a început vaccinarea pro

În această seară, intră în vigoare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Decizia Executivului prevede interzicerea deplasării în afara locuinței între orele 22:00 și 5:00, dar și limitarea cazării în mai multe destinații turistice.

Din suflete, pentru suflete! Așa se poate cataloga acțiunea Episcopiei Severinului și Strehaiei, organism care a răspuns pozitiv apelului lansat de Centrul de Transfuzii. Aproximativ 25 de clerici din Protoieria Drobeta a Episcopiei Severinului şi Strehaiei au donat sânge, pentru salvarea unei vieți.

O vorbă din popor spune că dar din dar se face Rai. Pe același principiu, merg și membrii Asociației „Mehedinți – Oameni cu Suflet”, care, astăzi, au oferit încă o donație. Recunoscută pentru sprijinul acordat persoanelor defavorizate, asociația a poposit la D.G.A.S.P.C.

Începând de ieri, s-a dat startul procesului de vaccinare a profesorilor, în centrele special dedicate lor. La nivelul județului Mehedinți, există două astfel de centre de vaccinare unde au fost programate, pentru imunizarea anti-Covid, prin intermediul școlilor, doar 83 de cadre didactice.