Extern

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au depistat o familie formată din şase cetăţeni străini (un bărbat, o femeie și patru minori) care a încercat să intre în ţara noastră din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.

Începând de astăzi, restricţiile de intrare în Serbia au fost ridicate pentru cetăţenii români care prezintă adeverința de vaccinare împotriva COVID-19.

Sunt vești bune pentru persoanele care și-au făcut planuri de vacanță. Uniunea Europeană a convenit, astăzi, să-și redeschidă complet granițele pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, potrivit surselor AFP. Decizia vine odată cu scăderea numărului de cazuri pozitive nou înregistrate, majoritatea statelor membre ale Uniunii observând o tendință săptămânală descendentă.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 1 an

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a fost informat, prin Punctul de Contact Porţile de Fier I, de către autorităţile de frontieră din Serbia că, în intervalul 18.05.2021, ora 23.00 - 19.05.2021, ora 06.00, traficul rutier prin P.F. DjerdapI (R. Serbia) - P.T.F.

Mehedințenii pot trece în Serbia, dacă prezintă, la intrare în țara vecină, un test PCR negativ.

Dacă în alți ani, în această perioadă, traficul în Vama Porțile de Fier I era aglomerat, anul acesta, lucrurile stau diferit.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 1 an

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a fost informat, prin Punctul de Contact Porţile de Fier I, de către autorităţile sârbe, despre faptul că pe teritoriul Serbiei se efectuează lucrări  la podul ce face legătura  între Punctul de Frontieră Djerdap I (Serbia) – Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I (România).

Sunt vești bune pentru români și, implicit, pentru mehedințeni. Grecia elimină carantina pentru cetățenii UE care sunt vaccinați.  Pe lângă rezidenții UE, măsura se va aplica cetățenilor Marii Britanii, Statelor Unite, Serbiei și Emiratelor Arabe Unite, aceștia scăpând de obligația de a sta în carantină 7 zile, potrivit unui comunicat remis de Aviația Civilă de la Atena. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare au depistat treizeci cetăţeni de origine afro-asiatică, care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pentru a intra, ilegal, în România din Serbia.

Sunt vești proaste pentru mehedințenii, care obișnuiau să meargă în statul vecin, Serbia. Dacă oamenii aveau, încă, speranțe că lucrurile se vor îndrepta peste graniță, iar infectările vor scădea, acest lucru pare, în momentul de față, doar o iluzie.