Focus

Familia unui pacient acuza Spitalul Judetean ca, pur si simplu, l-au lasat sa moara cu zile. Barbatul de 49 de ani a fost adus la spital, cu ambulanta, insa ar fi fost lasat trei ore in fata unitatii sanitare. Mai mult decat atat: pacientul ar fi asteptat - spun rudele - in chinuri insuportabile, pe cimentul din fata spitalului.

Au fost luate măsuri drastice și în Mehedinți. Masca de protecție devine obligatorie în aer liber.

Sunt vești bune pentru Mehedinți. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a aprobat trecerea drumurilor, din zona Cazanelor Dunării, în administrarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova. Altfel spus, Secția de Drumuri Naționale Orșova va trece în administrarea DRDP Craiova.

Scris de
Adriana Draghici
acum 4 zile 5 ore

Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți a primit, astăzi, noi dotări. Este vorba despre noi autospeciale, care au intrat în dotarea poliției: atât la Serviciul Rutier, cât și la Serviciul de Ordinea Publică și subunitățile din județ.  Autospecialele fac parte din programul de înzestrare cu mijloace auto desfășurat de M.A.I.

Mehedințiul se află sub avertizare cod galben de caniculă, iar autoritățile din Severin au luat măsuri pentru aa venit în sprijinul cetățenilor. Totul: în contextul în care disconfortul termic este accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități.  

Administrația locală din Drobeta Turnu-Severin continuă acțiunile de dezinfectare în masă a străzilor cu biocizi chimici, aceasta fiind considerată una dintre soluțiile mai „agresive” pe care autoritățile le pun în practică pentru a încetini răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Mehedințiul, alte 20 de județe și capitala se vor afla, miercuri şi joi, sub avertizare Cod galben de caniculă şi disconfort termic, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. 

Autoritățile locale din Drobeta Turnu-Severin anunță că, de mâine, se reiau acțiunile de dezinfecție a străzilor și a spațiilor publice din oraș.

Adminsitrația locală acordă sprijin persoanelor care, pe perioada stării de urgență, au fost afectați în sensul întreruperii activității.

Este alertă la Uzina de Vagoane din Drobeta Turnu-Severin, acolo unde au fost confirmate 62 de cazuri de Coronavirus. Este vorba despre personal muncitor, tesa și chiar din conducerea fabricii. Activitatea a fost suspendată.