Din judet

Se lucrează de zor la modernizarea infrastructurii rutiere din orașul Strehaia. Un proiect amplu de reabilitare este cel ce privește reabilitarea străzii Câmpului, tronson reabilitat de Consiliul Județean Mehedinți, în cadrul unui proiect mai amplu.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 1 săptămână 5 zile

Consiliul Județean Mehedinți face în această perioadă, lucrări de întreținere pe Drumul Județean 671E, între intersecția cu DN 67 și intrarea în comuna Ilovăț.

Administrația județeană anunță că a depus o nouă cerere de finanțare, pentru tot ceea ce înseamnă modernizare a infrastructurii rutiere din Mehedinți. Astfel, Consiliul Județean își propune atragerea de fonduri europene pentru 100 km de drum.

Scris de
Andreea Popescu
acum 2 săptămâni 3 zile

În ultimii ani, în comuna Dumbrava, au fost demarate mai multe lucrări, pentru ca localitatea să intre pe făgașul normal. Dacă până acum câțiva ani, în comună, nu se făcuse nicio investiție, acum, lucrurile stau altfel.

Locuitorii din comuna Vlădaia și cei din localitățile învecinate își fac de acum, cumpărăturile în condiții conforme cu normele sanitare în vigoare, după ce, cu fonduri alocate de Consiliul Județean Mehedinți, în târgul din comună, a fost construită o piață agroalimentară. Unitatea a fost deschisă în prezența locuitorilor veniți la târgul săptămânal.

Este alertă în Parcul Național " Domogled -Valea Cernei", zona Cheile Tasnei, unde a fost observat un început de incendiu, conform reprezentanților ISU Mehedinți.

Doi tineri din Malovăț au crezut că dau lovitura vieții. Unul dintre făptași (prieten cu fiul păgubiților) știa că familia amicului său are bani și bijuteii și, împreună cu alt tovarăș, a dat iama în locuința oamenilor, în toiul nopții. Aceștia au furta sume importante de bani, dar și bijuterii, după care au incendiat casa.

Baia de Aramă este un mic oraș de munte, a cărui cheie de dezvoltare ar putea fi turismul. Candidații, care s-au încris în lupta electorală din acest an, își propun să transforme orașul într-un centru de atracție turistică și să atragă investitorii către oraș.