Justitie

Scris de
Actual Mehedinti
acum 1 săptămână 1 zi

Un tânăr din municipiul Drobeta Turnu-Severin a fost plasat în arest preventiv, pentru cultivare și vânzare de droguri.

Alegerile locale din 27 septembrie au adus, în fața electoratului, și candidați certați cu legea și care, astăzi, se află în situația în care mandatele acestora să nu poată fi validate de instanță.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 3 săptămâni

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că a transmis judecătoriilor și tribunalelor din țară lista tuturor candidaților la alegerilor locale din 27 septembrie care au găsiți definitiv, prin decizii ale instanțelor, în incompatibilitate sau conflict de interese, ceea ce înseamnă că, dacă au fost realeși în funcți

ÎCCJ a dat un nou termen în cazul procesulului primarului severinean Marius Screciu, de incompatibilitate. este vorba despre începtul lunii martie 2021, astfel că acum se elimină toate suspiciunile care planau în jurul candidaturii sale la primărie.

Au apărut rezultatele controlului dispus de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, în cazul tinerei incendiate de un fost deținut.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 10 iulie 2020, a inculpaților:

După ce, seara trecută, Ion Turnagiu (criminalul de la Dârvari) a încercat să își pună capăt zilelor chiar în arestul IPJ Mehedinți, astăzi, s-a dispus efectuarea unor verificări, la nivelul inspectoratului, pentru a se stabili cazuele producerii incidentului, urmând ca la definitivarea cercetărilor, să fie luate măsuri.

Ultimele evenimente din justiția mehedințeană au creat un adevărat val de nemulțumire și revoltă în rândul opiniei publice.

Scris de
Andreea Popescu
acum 4 luni 1 săptămână

Sunt câteva ore bune de când Ion Turnagiu, criminalul care a incendiat-o pe copila din Dîrvari, este audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți. Se pare că acesta a cerut să completeze declarația inițială, dată după producerea evenimentului. 
La audieri, se află și bunica fetei.