Continuă acțiunile de verificare a restaurentelor, teraselor și a barurilor. 45 de societăți comerciale au fost luate la bani mărunți.

Scris de
Actual Mehedinti
08/01/21 - 12:01

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Image

„În cadrul acestor acțiuni  au fost derulate activități de verificare atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare, vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2, fiind  verificate 950 de persoane și peste 45 societăți comerciale. Au fost aplicate 47 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 6.500 de lei. În trafic, au fost verificate, peste 170 de mijloace de transport persoane.”, transmite I.P.J. Mehedinți.

Image

Circulația persoanelor în intervalul orar 23.00-05.00, pentru următoarele motive:

•           deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

•           deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

•           deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

•           deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165 numarul de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.