Cum va fi marcată Ziua Națională a României, la Drobeta Turnu-Severin? Ceremonial militar fără public!

Scris de
Adriana Draghici
27/11/20 - 05:11

Luni, 30 noiembrie, vor avea loc manifestări religioase la Biserica ,,Sfântul Andrei” din municipiul Drobeta Turnu-Severin. Ținând cont de măsurile stabilite în actualul context epidemiologic, evenimentul se va desfășura cu respectarea regulilor  privind distanțarea fizică și a măsurilor de protectie sanitară.

Image

Marti, 1 Decembrie, începând cu ora 12.00, la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor, se va desfășura un ceremonial militar cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României. Ceremonialul militar va fi organizat fără participarea publicului, în cadru restrâns, în spațiu special delimitat,  în care vor avea acces doar reprezentanții autorităților publice, cu respectarea regulilor privind distanțarea fizică și a măsurilor de protectie individuală.

Image

„Peste 250 de jandarmi vor fi la datorie în minivacanța de Ziua Națională a României. În perioada 27 noiembrie - 01 decembrie a.c., efective din cadrul Jandarmeriei Mehedinți vor fi  angrenate în misiuni de asigurare si menținere a climatului de ordine publică în aria de competență. Jandarmii vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, dar și pentru verificarea respectării legislației în vigoare în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2, în cooperare cu alte instituții cu atribuții în domeniu. Pentru ca evenimentele să se desfășoare în conditii de siguranță, vă recomandăm să respectati indicațiile autorităților și forțelor de ordine și să evitați  implicarea în acțiuni care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică.”, transmite Jandarmeria Mehedinți.         

Image

Zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie sunt declarate, prin lege, zile libere în România.

Image