Fonduri europene pentru promovarea turismului, în Severin! „Secretele cetăților medievale de-a lungul Porților de Fier”!

Scris de
Carmen Raceanu
03/07/20 - 02:07
Image

Primăria Drobeta a accesat fonduri europene pentru promovarea turistică a municipiului. Este vorba despre sume care să ajute la creșterea potențialului turistic, prin promovarea festivalurilor medievale, care au început să prindă contunr și la Severin. Instrumente muzicale, costume de cavaleri și de domnițe vor ajunge în orașul dunărean, în cadrul acestui proiect.

Image
Image

„Am demarat astăzi proiectul „Secretele cetăților medievale de-a lungul Porților de Fier”, pe care îl derulăm împreună cu Primăria din Kladovo și prin care vom promova potențialul turistic important din zona noastră. Este vorba despre bani europeni, de care ne folosim să promovăm orașul din punct de vedere turistic. Cu fonduri europene, prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, am achiziționat costume și instrumente medievale, pe care le vom utiliza în evenimentele și acțiunile care să pună în valoare obiectivele istorice din Drobeta Turnu Severin. Proiectul mai presupune organizarea de evenimente medievale, crearea unui brand turistic, panouri informative, echipamente electronice pentru ghidarea turiștilor către Cetatea Severinului, dar și amplasarea de indicatoare stradale pentru traseele turistice.”, declară edilul severinean Marius Screciu.

Image

Împreună cu Seerbia, primăria Drobeta Turnu-Severin a câștigat 4 proiecte cu finanțare europeană, în valoare totală de 2.384.052, 26 euro: montarea de panouri fotovoltaice pe 6 clădiri administrative, dotarea serviciilor de urgență, Secretele cetăților medievale, Proiecția Cetății Medievale pe Dunăre.

Image