S-a deschis târgul de mărțișor din Severin. Măsuri sanitare mai stricte, la eveniment!

Scris de
Adriana Draghici
25/02/21 - 02:02

Primăvara bate la ușă, iar vestitorul acestui anotimp este mărțișorul. Târgul de mărțișor din Drobeta Turnu-Severin s-a deschis astăzi, pe promenada Crișan.

Image

La fel ca în fiecare an, însă cu respectarea măsurilor sanitare, meșteri populari și artiști plastici expun cele mai frumoase mărțișoare, pe care vizitatorii le pot cumpăra pentru a le oferi celor dragi.

Image

„Din păcate, sunt mai puțini comercianți decât anul trecut. Mulți au preferat să nu riște, pentru că nu am avut certitudinea deschiderii acestui târg. Cu toate acestea, 60 de comercianți au depus cereri la primărie, iar 44 dintre ei confirmaseră prezența până în această dimineață. Anul trecut, au fost 80 de comercianți. Acum, sunt impuse condiții igienico-sanitare mai stricte. Totodată, vor fi, permanent patrule, care vor verifica respectarea măsurilor de siguranță. Târgul va rămâne deschis până în 1-2 martie, în funcție de cererea severinenilor. Municipalitatea a ales să organizeze, și în acest an, târgul pentru că este important să păstrăm vie tradiția.”,  ne spune șeful Compartimentului de Comunicare din cadrul primăriei Drobeta Turnu-Severin, Aurel Vlăduț.

Image

Prețurile mărțișoarelor sunt pentru toate buzunarele, iar comercianții au venit și cu flori de toate tipurile.

Image