Trecerile de pietoni, adevărate capcane! Statisticile IPJ arată că numeroase accidente s-au produs pe treceri.

Scris de
Andreea Popescu
25/06/20 - 01:06
Image

Conform unei statitici a Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, în perioada ianuarie - mai 2020, pe raza județului Mehedinți, s-au produs 33 de accidente de circulație, cauza fiind neacordarea priorității de trecere a pietonilor. Totodată, facem precizarea că, în perioada menționată, pe raza județului Mehedinți, s-au produs 37 de accidente de circulație, ca urmare a traversării neregulamentare a drumului de către pietoni.

Image

De asemenea, în perioada de referință, pe raza județului Mehedinți, s-au produs 90 accidente rutiere, în mediul urban, în care au fost implicați pietonii, dintre care 76 au fost în municipiul Drobeta Turnu Severin, 6 în municipiul Orșova, 6 în orașul Strehaia și 2 în Baia de Aramă. În mediul rural, în perioada analizată, s-au produs 43 de accidente de circulație, în care au fost implicați pietonii, dintre care 4 accidente au fost în Cujmir, 3 accidente în localitatea Șimian, 2 accidente în localitatea Arginești, 2 în localitatea Fața Cremenii, 2 accidente în localitatea Bîcleș și 2 accidente în localitatea Pătulele.”, transmite I.P.J. Mehedinți.

Image

În perioada menționată, au fost sancționați 584 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere a pietonilor. Totodată, precizăm că, polițiștii mehedințeni au aplicat 3.107 sancțiuni contravenționale, pietonilor care nu au traversat regulamentar.

Image