Vânzările de flori, la jumătate, față de anii precedenți!

Scris de
Adriana Draghici
01/03/21 - 06:03

1 Martie a adus, anul acesta, vânzări mult mai scăzute decât în anii precedenți, pentru florării. Comercianții și florarii spun că au vândut mult mai puţin decât în alţi ani. Despre profit nici nu se poate vorbi, căci vânzările au scăzut la jumătate.

Image

"Vânzările au scăzut cu 50%, pentru că nu mai sunt bani. Florile de primăvară se vând mai bine, în special lalelele. Nu se mai păstrează obiceiurile.", ne spune o comerciantă.

 

Image

"Vin în fiecare an aici cu flori. Anul acesta, vânzările au scăzut la jumătate. E foarte puțin. Acum, nu mai cumpără nimeni. Nu mai au oamenii bani. Se cumpără ce e mai ieftin.", ne spune altă comerciantă.

 

Image

În Drobeta Turnu-Severin, cumpărătorii nu s-au îngramădit, cu toate că este 1 Martie, zi în care, anii trecuți, vânzarile explodau. De abia la orele prânzului, se mai zăreau câțiva clienți.

Image

"Am cumpărat florile pentru soție și persoanele apropiate. Am luat flori, nu mărțișoare, pentru că florile sunt simbolul primăverii.", ne spune un client.

Image

"Am cumpărat flori pentru soție și prietenele apropiate. Nu am luat mărțișoare. Florile sunt baza.", ne spune un cumpărător.

Image

"Am ales florile în detrimentul mărțișoarelor, pentru că simbolizează, în opinia mea, mai bine primăvara", ne spune alt cumpărător.

Image

"Am luat flori, pentru că florile se pot oferi mai ușor. Întotdeauna, florile reprezintă mai bine simbolul primăverii", ne spune un client.

Image

Și faptul că, în Severin, școlile funcționează în scenariul galben a afectat vânzările la florării. Anii precedenți, elevii cumpărau flori pentru a le duce la școala. Cum școala s-a mutat în online, și urările urmează aceeași cale. De asemenea, mulți cumpărători au ales varianta clasică: tradiționalul mărțișor.

Image