Alegătorii dintr-o comună mehedințeană, așteptați la urne, pentru a-și vota primarul! Alegeri parțiale, în iunie!

Scris de
Adriana Draghici
01/05/21 - 05:05

Autoritatea Electorală Permanentă a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în 20 iunie, a alegerilor locale parţiale pentru primari, în 30 de comune şi oraşe din țară, în care aceste funcţii sunt vacante.

Image

În județul Mehedinți, cetățenii comunei Obârșia de Câmp vor fi chemați la urne, la scrutinul din vară, după ce primarul, care a câștigat alegerile (n.r. Florea Stănaia) nu a fost validat de inatanță, în funcție. Stănaia a fost condamnat, definitiv, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție, plus interzicerea dreptului a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani de,  către Curtea de Apel Craiova.

Image

Conform completului de judecată, edilul a fost condamnat pentru săvârșirea, în formă continuată, a infracțiunilor de: complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, fals intelectual (19 acte materiale: 17 sub forma autoratului și 2 sub forma participației improprii).

Sursa foto: Facebook