Au început acțiunile de dezinsecție, în Severin. Vor fi demarate și tratamente aviochimice, în perioada următoare.

Scris de
Adriana Draghici
08/06/21 - 01:06

Odată cu apariția temeperaturilor ridicate, își fac simțită prezența și căpușele. Muşcătura de căpuşă prezintă un risc mic de îmbolnăvire (1,4%), dar ea poate duce la boala Lyme tardivă, gravă şi fără leac. Pentru a preveni animite incidente, municipalitatea a demarat o serie de acțiuni de dezinfecție pe raza orașului. Totodată, reprezentanţii primăriei îi anunță pe severineni că, în perioada următoare, se vor executa și tratamente aviochimice de dezinsecţie şi combatere a dăunătorilor, cu substanţe biocide, autorizate de Ministerul Sănătăţii.

Image

"Începem, de astăzi, o acțiune de combatre a dăunătorilor – acționăm, în primul rând, în parcuri, locurile de joacă, pădure. Acționăm împotriva dăunătorilor mici – căpușe, tânțari, care ne creează un disconfort, iar de săptămâna viitoare, vom începe combatea aviochimică în tot orașul. Vom stropi pentru țânțari, din avion, așa cum am făcut în fiecare an, dar, anul acesta dublăm acțiunile și la nivelul solului. Este important de subliniat faptul că aceste substențe sunt dăunătoare doar pentru aceste insecte, pe care vi le-am anumerat, iar pentru micile animale nu sunt dăunătoare. Am văzut, în pădure, un arici, ceea ce înseamnă că avem un sol curat, prielnic pentru aceste animăluțe. În același timp, se și igienzează spațiile verzi – se taie iarba, acolo unde este cazul.", declară primarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, Marius Screciu.

Image

În același timp, autoritățile locale vor lua legătura cu asociaţiile crescătorilor de albine, agenția de mediu și direcţia fitosanitară, pentru ca aceștia să fie anunțați, în timp util, că se vor realiza aceste tratamante. Lucrările sunt servicii de dezinsecţie, dezinfecţie şi tratamente fitosanitare prin combaterea aviochimică a ţânţarilor, muştelor, aphidelor, viespiilor şi a altor insecte de disconfort.

Image