Lucrări de modernizare, la Cimitirul "Sfântul Ștefan", din municipiu! Se caută soluții pentru a se interveni și în cimitirul evreiesc.

Scris de
Actual Mehedinti
08/06/21 - 01:06
Image

Astăzi, au fost demarate ample lucrări de reabilitare și medernizare în Cimitirul "Sfântul Ștefan" din Drobeta Turnu-Severin. Se lucrează, intens, atât cu angajații primăriei, cât și cu beneficiarii ajutorului social. Totodată, autoritățile anunță că sunt în căutarea de soluții, pentru a interveni și în cimitirul evreiesc, având în vedere că primăria nu este proprietar pe acest teren.

Image

"Avem o serie de lucrări la cimitirul de la pădure  - așa cum îl știu severinenii. Am hotărât ca, anul acesta, să reabilităm toate clădirile pe care le avem în administrare în acest cimitir – vorbim despre sala de pomeniri, de capelă, clădirile administrative. Totodată, vom betona și aleile din spate. Era timpul să intervenim cu lucrări și aici. În același timp, am demarat căutările pentru găsirea unei teren, pentru a înființa alt cimitir. Mai mult decât atât: am inițiat un proiect de hotărâre, prin care biserica din cimitir să fi preluată în administrare de către Episcopie. Acum, este proprietatea primăriei – nu este normal ca primăria să aibă biserici în proprietate și, în plus, Episcopia ne-a solicitat cedarea acestui lăcaș. Cătăm să avem grijă și de cimitirul evreiesc – căută o soluție, pentru că nu se află în proprietatea noastră. Nu îmi place cum arată acest loc – este și cererea cetățenilor să intervenim, mai ales că a crescut foarte mult și vegetația.", declară primarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, Marius Screciu.

Image