Se modernizează calea de acces între Severin și Cerneți. La sfârșitul săptămânii, șoferii vor circula în condiții normale pe Calea Cernețiului.

Scris de
Actual Mehedinti
02/08/21 - 04:08

Sunt vești bune pentru șoferii care tranzitează Calea Cernețiului. Primăria Drobeta Turnu-Severin va finaliza lucrarea de modernizare a acestei artere, până la sfârșitul acestei săptămâni. Banii necesari investiției provin din fonduri europene.

Image
Image

"Vorbim despre modernizarea Căii Cernețului, care este o arteră importantă pentru municipiul nostru. Această stradă face legătura între municipiul Drobeta Turnu-Severin și localitatea Cerneți. Lucrarea este, în acest moment, la ultimul strat de asfalt, acest lucru însemnând că cel târziu joi – poate chiar miercuri seara - va fi funcțională (cap – coadă), cu excepția unui pod la care lucrăm în acest moment. În maxim două săptămâni, va fi finalizat și acest pod. Este o lucrare de aproximativ 11 milioane, în care am prins și modernizarea Parcului Gărzilor Patriotice, reabilitarea aleilor din parc, a străzii care duce la fosta fabrică de lapte și la fosta fabrică de pâine. Este o lucrare pe bani europeni, care va arăta foarte bine la finalizarea investiției. În același timp, lucrăm și la strada Banovița – este vorba tot de un proiect pe fonduri europene. Fondurile europene reprezintă, pentru comunitatea noastră, un pilon extrem de important pentru dezvoltare– sunt bani pe care îi accesăm și trebuie să îi cheltuim.", declară edilul severinean, Marius Screciu.

Image

În felul acestea, administrația locală investește nu doar în zonele centrale, ci și în cartierele mărginașe, pentru a oferi condiții decente tuturor locuitorilor din municipiu.

Image