Pericol major pe calea ferată! Zona Bahna, provocare pentru circulația trenurilor!

Scris de
Actual Mehedinti
24/01/23 - 09:01

Semnal de alarmă privind circulația feroviară pe magistrala 900! Un mehedințean a postat, pe rețelele de socializare, imagini care arată cât de șubredă și fragilă este calea ferată, în zona tunelului Bahna (în lungime de 113 metri și inaugurat în 1967) Bărbatul se filmează cum desface, cu mâna liberă, mai multe șuruburi de pe marginea căii ferate. De altfel, imaginile surprind și pericolul la care sumt expuși călătorii - calea ferată se află deasupra Dunării, neexinstând niciun parapete de protecție, iar în cazul unei deraieri, trenul s-ar răsturna direct în apă. Postarea a stârnit indignarea internauților. 

Image

Conform specialiștilor de la Club Feroviar Român, magistrala 900 este una dintre cele mai periculoase căi feroviare din România, întrucât, aici, în 2020, erau cele mai multe restricții de viteză – 58 la număr, cu 10 mai multe decât în 2019. Mai mult decât atât: nimeni nu verifică tonajul trenurilor care circulă pe căile ferate. Restricțiile de viteză sunt impuse de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA în zonele unde sunt probleme cu linia, cu terasamentul, cu traversele, cu aparatele de cale (macazuri), sau cu structura de rezistență a unui pod sau podeț.

Image

Magistrala 900 este una dintre cele mai importante magistrale de pe rețeaua de căi ferate din țara noastră, făcând legătura între București și Timișoara.

Image

Sursa foto: Orșova Istorie-Arheologie via Facebook/arhivă Actual Mehedinți

Image