Bani europeni pentru dotarea unui spitalul din Mehedinți! CJ a depus cererea de finanțare în cadrul PNRR.

Scris de
Actual Mehedinti
25/10/22 - 06:10

Sistemul de sănătate este prioritatea investițiilor derulate, în această perioadă, de Consiliul Județean Mehedinți. Unul dintre cele mai importante proiecte, pe care instituția le derulează, este cel care vizează reabilitarea și modernizarea clădirii fostului Spital de la Vânju Mare care este, în prezent, o secție externă a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. Obiectivul se realizează cu finanțarea Ministerului Sănătății și a Consiliului Județean Mehedinți, iar lucrările sunt avansate.

Image

„Pentru că ne dorim să repornim activitatea medicală la Vânju Mare cât mai curând și în cele mai bune condiții, pentru locuitorii din zona de sud a județului, am depus cerere de finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, în vederea achiziției de aparatură și echipamente medicale. Astfel, vom merge în paralel, cu lucrările de reabilitare/modernizare și extindere a clădirii și cu dotarea unității pentru a câștiga timp până la autorizarea spitalului și deschiderea actului medical.” , declară președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Valoarea totală a obiectivului este de 5.810.115,50 lei (inclusiv TVA), contribuția Consiliului Județean Mehedinți fiind de 927.665,50 lei, reprezentând TVA-ul tuturor cheltuielilor eligibile ale proiectului și care este considerată cheltuială neeligibilă, cât și contribuția de 21% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 1.025.314,50 lei exclusiv TVA.

Image