Comunele Șimian și Malovăț intră în carantină, începând din acest sfârșit de săptămână.

Scris de
Actual Mehedinti
15/10/21 - 04:10

Încă două localități din județul Mehedinți vor fi carantinate, după ce rate de infectare a sărit de 6 la mia de locuitori. Este vorba despre comunele Șimian (cu o rată de infectare de 7,97 la mia de locuitori) și Malovăț (cu o rată de infectare de 8,61 la mia de licuitori). Măsura carantinării intră în vigoare duminică, 17 octombrie, începând cu ora 08.00, pentru o perioadă de 14 zile. Astfel, se poate observa că localitățile din vecinătatea municipiului Drobeta Turnu-Severin încep să intre pe rând în carantină.

Image

Pe toată durata perioadei de carantinare, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere (se poate redacta şi de mână), legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Image

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Image

Aceste măsuri nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Image

Se permite tranzitarea zonei carantinate de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea în localitate. De asemenea, s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

Image