Demersuri pentru atragerea unui proiect transfrontalier, la spitalul Orșova! Bani europeni pentru modernizarea serviciilor medicale!

Scris de
Actual Mehedinti
04/11/22 - 07:11

S-a lansat primul apel de proiecte pentru Programul Interreg IPA România-Serbia, bugetul fiind de aproximativ 26 milioane de euro. Apelul va finanța proiecte privind: protecția mediului și adaptarea la schimbările climatice; sănătate și educație; turism și cultură, respectiv managementul frontierei.  În aria eligibilă a Programului, sunt cuprinse trei judeţe din România (Timiș, Caraș-Severin și Mehedinţi), precum şi șase districte din Serbia (Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski și Podunavski). Spitalul Municipal Orșova a început demersurile pentru a atrage bani europeni pe această axă, pentru modernizarea serviciilor medicale din cadrul unității, pentru a oferi condiții cât mai bune pacienților care trec pragul unității sanitare.

Image

„În data de 03.11.2022 la Donji Milanovac, în Serbia, am participat împreună cu o parte din echipa de management a Spitalului Municipal Orșova, la o întâlnire cu manageri de spitale din Serbia, manageri de spitale din România, primari din zona de graniță România - Serbia (mai puțin primarul Orșovei), reprezentanți ai consilii județene din Mehedinți, Caraș Severin și Timiș, prefectul județului Mehedinți, etc., sub patronajul BRCT Timiș, pentru identificarea unor spitale partenere din Serbia, care, împreună cu Spitalul Municipal Orșova, să inițieze un proiect comun pentru creșterea calității serviciilor medicale. Bugetul apelului este de aproximativ 26 milioane de euro (fonduri IPA), iar pentru partea de sănătate sunt alocați aproximativ 17.000.000 euro. Dacă primarul Orșovei, consilierii PSD alături de cei de la PRO România (unii) și Consiliul de Administrație al Spitalului nu ne vor încurca, avem șanse foarte mari de a accesa bani europeni prin intermediul acestui apel de proiecte.”, transmite managerul Spitalului Municipal Orșova.

Image

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 1 februarie 2023. Potențialii beneficiari, precum și toți cei interesați de cooperarea transfrontalieră româno-sârbă în cadrul Programului Interreg IPA România - Serbia pot consulta Ghidul aplicantului aferent primului apel pentru propuneri de proiecte.

Image