Furt de 100 de mii de lei, din casa unor bătrâni mehedințeni! «I-au pus cuțitul la gât și au luat toți banii din casă».

Scris de
Actual Mehedinti
04/01/22 - 06:01

Au rămas fără agoniseala de o viață. Este nenorocirea prin care au trecut doi pensionari din județul Mehedinți. Casa lor a fost călcată de hoți, în toiul nopții. Incidentul a avut loc în satul Podul Grosului din comuna Bâcleș. Cei doi pensionari de 70 ani (femeia), respectiv 74 ani (bărbatul) au căzut pradă celor trei indivizi mascați, care au pătruns în louință și i-au jefuit. Hotii au sustras 8 mii euro și 67 mii lei, au legat-o pe femeie de picioare și au amenințat-o cu cuțitul.

Image

„Azi-noapte, au intrat în casă trei bărbați mascați (cu cagule negre). Au legat-o pe nevastă-mea, i-au pus cuțitul la gât și au luat toți banii din casă. Au amenințat-o, au lovit-o. După ce au plecat cei trei indivizi, a reușit să se dezlege și a venit, țipând, în încăperea în care dormeam, să îmi povestească prin ce a trecut. Ea nu a vrut să le spună unde ținem banii, dar ei au distrus totul prin casă până au dat de bani. Ne-au distrus. Erau economiile noastre. Voiam să îi dau fiicei mele banii, să își achite apartamentul pe care și-l luase, în rate, în Timișoara. La noi în casă, nu a fost nimeni, deci nu se știa că avem bani în casă. Ei au venit cu mașina, pentru că soția mea a auzit motorul, când au plecat cu banii.”, povestește, cu lacrimi în ochi, Ion Balica, păgubitul.

Image

Pensionarii dețin un magazin mic în localitate. Cazul nu este, însa, singular. Vecinii povestesc ca astfel de situații s-au mai petrecut în comună. Cazul a ajuns, acum, în atenția poliției, iar proprietarii speră să recupereze paguba.

 

Image

„La data de 4 ianuarie 2022, ora 00.50, Poliția orașului Strehaia a fost sesizată, prin SNUAU 112, de către o femeie, în vârstă de 71 de ani, domiciliată în comuna Bâcleș, cu privire la faptul că  persoane necunoscute au pătruns în locuința sa și, prin violență, i-au sustras o sumă de bani. La fața locului, s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică și Poliției orașului Strehaia, care au efectuat verificări. În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în noaptea de 3 spre 4 ianuarie 2022, ora 00.45, trei persoane necunoscute, mascate, au pătruns în locuința apelantei, ușa fiind neasigurată și au sustras 8.200 de euro și 67.000 de lei. În urma violențelor exercitate asupra femeii, s-a constatat, de către personal medical specializat, că aceasta necesită 5-6 zile de îngrijiri medicale, fără internare. În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.”, declară purtătorul de cuvânt al I.P.J. Mehedinți, Corina Moraru.

Image

Cu toate că poliția a deschis o anchetă, oamenii din sat stau cu teama că ar putea trece printr-o situație similară.

Image