„În luna decembrie, locuitorii Șimianului se vor încălzi cu gaz”. Cea mai performantă administrație locală de comună, conform proiectelor implementate!

Scris de
Actual Mehedinti
02/10/23 - 09:10

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a ajuns, astăzi, în județul Mehedinți, pentru a vedea stadiul investițiilor implementate, a căror finanțare a fost obținută prin acest minister. Prima vizită a fost în comuna Șimian, o localitate care s-a dezvoltat, în ultimii ani, în ritm alert, datorită fondurilor europene și a banilor guvernamentali. De altfel, Șimianul este comuna din județul Mehedinți, care a atras cele mai multe fonduri pe Ministerul Dezvoltării. Investiția notabilă, din ultima perioadă din comună, este aducțiunea rețelei de gaz, proiect atras pe Ministerul Dezvoltării, proiect care va fi continuat cu extinderea rețelei în toate celelalte sate ale comunei, prin „Anghel Saligny”.

Image

„Comuna noastră este beneficiara unor proiecte importante finanțate de Ministerul Dezvoltării. Spre exemplu, suntem beneficiarii întregii sume alocate pentru județul Mehedinți, pentru anveloparea celor 44 de blocuri din comună. De asemenea, avem un cămin modern în construcție. Mai avem pe lista – sinteză multe proiecte, inclusiv un sediu nou de primărie, având în vedere că suntem o localitate în plină dezvoltare, iar populația comunei crește de la an la an. De departe, însă, cel mai important proiect, care se derulează, este aducțiunea de gaz în comună, iar pe Anghel Saligny, mai avem un proiect de aproximativ 4 milioane de euro, pe care urmează să îl semnăm în perioada următoare, pentru aducțiunea de gaz în celelalte sate din comună. Practic, după aceste doua proiecte, toate satele comunei Șimian – 9 la număr – vor fi racordate la rețeaua de gaz.”, declară primarul comunei Șimian, Constantin Trușcă.

Image

Autoritățile dau asigurări că, în iarna aceasta, populația Șimianului se poate încălzi cu gaz.

Image

„Contează foarte mult primarul, iar primarul comunei Șimian este campion la investiții. Cel mai târziu în luna decembrie, locuitorii comunei Șimian se vor încălzi cu gaz. Este un proiect aprobat în 2021, ale cărui lucrări au demarat, efectiv, la începutul acestui an. Practic, în 8 luni de zile, s-au realizat 80 km de rețea. Urmează faza a doua – gaz pe Anghel Saligny – pentru celelalte sate din comuna Șimian. Atunci, vor fi investite alte 4 milioane de euro. Ne vom zbate pentru ca, și la Turnu Severin, să putem extinde rețeaua de gaz.”, declară, la rândul său, fostul ministru al Energiei, deputatul liberal Virgil Popescu.

Image

Prezent în vizită de lucru în județul nostru, ministrul Dezvoltării a subliniat modul în care comuna Șimian s-a dezvoltat în ultimii ani, prin numeroasele proiecte implementate de primărie.

Image

„Am constatat că una dintre localitățile interesate de scrierea de proiecte pentru dezvoltarea localității este primăria Șimian. Vedem că atât pe PNDL I, cât și pe PNDL II, această primărie are un număr însemnat de proiecte (7, pe PNDL I, respectiv 5, pe PNDL II). Este una dintre cele mai dinamice localități din România, dacă ne referim la portofoliul de proiecte. Sunt și alte proiecte pe care administrația locală din Șimian le realizează pe Compania Națională de Investiții”, declară, la vizita în comuna Șimian, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea.

Image

Comuna Șimian este a doua localitate din județ, ca număr al populației, după reședința de județ și a cunoscut, în ultimii ani, cea mai ridicată ascensiune dintre primăriile de comună, în ceea ce privește implementarea proiectelor pentru comunitate.