Spital, lăsat fără bani, în prag de iarnă! Aprovizionarea cu lemn a încetinit din cauza lipsei finanțării.

Scris de
Actual Mehedinti
24/10/22 - 03:10

Iarna bate la ușă, iar unitățile medicale se pregătesc intens pentru acest moment. Ținând cont că temperaturile au scăzut, spitalul Orșova anunță că începe furnizarea căldurii pentru pacienți. Cum unitatea sanitară se încălzește pe lemn, reprezentanții spitalului au achiziționat, din timp, acest material, însă nu suficient pentru a acoperi întreaga iarnă. Acum, însă, din lipsa unui sprijin financiar al consiliului local, spitalul se vede nevoit să încetinească achiziția lemnului, existând posibilitatea ca, la iarnă, pacienții să rămână în frig. Între timp, spitalul a început înlocuirea circuitelor vechi și montarea unora noi, care să sigure un consum mai scăzut.

Image

"Sâmbătă, am început probele privind producerea apei menajere și a căldurii la Spitalul Municipal Orșova. Avem aproape o lună de zile de când am început înlocuirea rețelelor vechi de calorifere, într-un întreg corp al spitalului pe trei nivele. Luni, cel târziu marți, vom da căldură chiar de la aceste centrale noi. Din păcate, aprovizionarea cu lemne a încetinit și acest lucru se întâmplă din cauza situației financiare a spitalului. Sprijinul Consiliului Local, care lipsește cu desăvârșire, începe deja să se simtă, dar încercăm să facem față. Există posibilitatea ca, pe parcursul iernii, din cauza indolenței autorităților locale, pacienții să rămână în frig. Noi sperăm, totuși, să nu se ajungă în această situație. Acum, mai e și altă chestiune obiectivă - chiar dacă se vor răzgândi consilierii locali și vor aloca anumite sume către spital, aprovizionarea cu lemne nu o putem face pe timpul zăpezii.", declară managerul spitalului din Orșova, Adrian Cican. 

Image

Amintim: spitalul din Orșova asigură căldura cu ajutorul lemnelor și a energiei electrice, municipiul neavând un sistem centralizat de încălzire.