Danez drogat, încătușat după o urmărire ca în filme! Bărbatul a rupt bariera de la vama Porțile de Fier II și a fugit de controlul polițiștilor.

Scris de
Actual Mehedinti
26/01/23 - 06:01

Urmărire ca în filme pe drumurile din Mehedinți! Un cetățean danez de origine siriană, drogat a fugit de controlul Frontierei, rupând bariera de la vamă. Bărbatul a fost încățușat, iar autoturismul era căptușit cu pastile, care nu se află în lista medicamentelor admise de lege. Este vorba despre aproape 2000 de pastile. Acesta venea din Serbia.

Image

Bărbatul de 44 de ani se afla la volanul unui autoturism închiriat, înmatriculat în Ilfov. Acesta a fost oprit în vama Porțile de Fier II și întrebat de polițiști dacă a consumat substanțe interzise, a declarat că ia pastile, pe baza unei rețete eliberate de medicul de familie. Polițiștii de frontieră au verificat în baza de date și au descoperit că pastilele nu se regăsesc în lista de medicamente permise de lege. Cetățeanul a fost tras pe linia a doua a vămii, la control, însă acesta a fugit, rupând bariera de acces. Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea lui și au solicitat sprijinul unui echipaj al Poliției Rutiere. Șoferul a fost blocat în trafic de echipajele poliției, care au spart geamul autoturismului pentru a-l scoate pe bărbat din mașină. În final, cetățeanul danez a fost încătușat și condus la audieri. A fost solicitat, de asemenea, sprijinul SCCO Mehedinți, întrucât mașina bărbatului era căptușită de pastile si droguri. Testat cu aparatul Drugtest, rezultatul a ieșit pozitiv la cocaină.

"Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți a fost informat de polițiștii de frontieră că un autoturism a trecut prin bariera Porțile de Fier II, fără să oprească. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au efectuat filtre pe căile de comunicații dinspre Porțile de Fier II, iar pe DN 56 A, în localitatea Hinova, zona peco, au observat un vehicul ce se deplasa cu viteză, iar la aproximativ 150 de metri de intersecția cu DN6, vehiculul a fost blocat în trafic. Ulterior, polițiștii au procedat la spargerea geamului portierei stânga față, deschizând portiera, după care au extras conducătorul auto din vehicul și l-au încătușat. Bărbatul a fost legitimat, stabilindu-se că este cetățean danez și are 44 de ani, iar după efectuarea controlului corporal l-au predat polițiștilor de frontieră.", transmite IPJ Mehedinți.

De altfel, autoturismul a fost avariat în urma acestui incident. Cazul a fost preluat de Parchet.

"Astăzi, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară la Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier II al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, un cetățean danez, de origine siriană, de 44 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România. Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Porțile de Fier II, având suspiciuni la controlul de frontieră, au efectuat un control amănunțit al autoturismului în linia a doua de control, fiind descoperite mai multe substanțe psihotrope în ușile autoturismului. La scurt timp, bărbatul a forțat bariera aferentă liniei de control la intrare în țară, producând mai multe pagube. A fost solicitat sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, fiind organizate filtre pe căile de comunicații dinspre Porțile de Fier II, autoturismul fiind blocat în trafic în localitatea Șimian. În urma testării, bărbatului acesta a ieșit pozitiv la cocaină și negativ la alcooltest. În urma intervenției comune cu celelalte forțe de sprijin, bărbatul a fost imobilizat și condus de polițiștii de frontieră la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți pentru controlul amănunțit al autoturismului, fiind descoperite 1873 pastile psihotrope.", transmite Poliția de Frontieră.

În cauză se continuă cercetările.