Bicicliști băuți, descoperiți în urma unei razii de amploare, în Severin!

Scris de
Actual Mehedinti
30/08/23 - 11:08

La data de 30.08.2023, între orele 16:00-20:00, polițiștii rutieri mehedințeni au organizat o acțiune pe raza municipiului Dr. Tr. Severin, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a celor produse pe fondul consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Image

„Cu ocazie activităților desfășurate, au fost controlate 294 de autovehicule, au fost legitimate 362 persoane și aplicate 252 de sancțiuni contravenționale în valoare de 39.679 lei. Polițiștii au reținut un permis de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare, fiind efectuate 89 de testări cu aparatura omologată pentru depistarea consumului de alcool și substanțe interzise la volan. Pe timpul acțiunii, polițiștii au oprit în trafic un bărbat de 40 ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism inmatriculat în Anglia, pentru care nu a putut prezenta o poliță de asigurare valabilă, conducătorul auto fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul autoturismului au fost reținute.”, transmite biroul de presă al IPJ Mehedinți.

***

Image

De asemenea, a fost oprit în trafic un barbat de 27 ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe bulevardul I.C.Bratianu, având o alcoolemie de 0.07 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost sancționat contravențional.

***

Image

Un alt biciclist de 33 ani, din municipiu, a fost depistat pe același sector de drum, iar în urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o alcoolemie de 0.17 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind sancționat contravențional.

Image

***

Aceleași efective au depistat un biciclist de 68 ani, din municipiu, care se deplasa pe bulevardul amintit, iar în urma testării aparatul, a prezentat o alcoolemie de de 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționat cu amendă în cuantum de 870 lei.

Image