Provocare în timpul unui joc: o tânără a sunat la 112 să spună că este sechestrată și amenințată cu moartea!

Scris de
Actual Mehedinti
27/03/23 - 06:03

Caz incredibil în Baia de Aramă! O tânără a sunat și a anunțat că este sechestrată și amenințată cu moartea. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au descoperit că este vorba despre un joc. 

Image

"Polițiștii din cadrul Poliției orașului Baia de Aramă au fost sesizați, telefonic, de o persoană necunoscută cu privire la faptul că este sechestrată și amenințată cu moartea, ulterior terminalul mobil fiind închis și nu s-a mai putut relaționa cu persoana care a făcut sesizarea. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției orașului Baia de Aramă, care în urma verificărilor efectuate, au stabilit că terminalul mobil de pe care s-a făcut apelul apare localizat pe o stradă din orașul Baia de Aramă, iar din datele obținute a fost identificat un imobil unde s-ar fi putut afla persoana în cauză. Având în vedere caracterul sesizării, polițiștii au pătruns în imobilul respectiv, unde au identificat șase persoane printre care și o femeie de 34 de ani, din comuna Telești, județul Gorj. Aceasta a relatat polițiștilor că, în urma unei provocări primite în timpul unui joc, a apelat nejustificat Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 de pe telefonul mobil al unei alte persoane și a sesizat faptul că este sechestrată și amenințată cu moartea, aspecte neconforme realității. Față de persoana în cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 4000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.", transmite IPJ Mehedinți.

Image

Apelarea numărului de urgență 112, în mod nejustificat, se sancționează cu amendă de la 2000 lei la 4000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității. Săvârșirea, din nou, a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 4000 de lei la 8000 de lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activități în folosul comunității.

Image