Week-end cu temperaturi ridicate! Vreme bună pentru plimbări în parc și drumeții!

Scris de
Actual Mehedinti
19/05/22 - 02:05

Sunt vești bune pentru iubitorii de drumeții. Weekend-ul va aduce o vreme călduroasă, cu temperaturi de până la 32-34 de grade, dar și averse însoțite de descărcări electrice în jumătatea nordică a țării.

Image

Mâine, vremea va fi însorită și călduroasă în toate regiunile țării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 24 și 26 de grade în Transilvania, Maramureș și pe litoral, 26 - 28 de grade în Crișana și 28 - 30 de grade în celelalte regiuni. Averse slabe vor fi posibile doar izolat, în zona de munte.

Image

Sâmbătă, va fi deosebit de cald pentru această perioadă în sudul țării, unde temperaturile vor atinge și depăși 32 de grade pe arii extinse. Izolat, în sudul Olteniei, temperaturile s-ar putea apropia, pentru prima dată în acest an, de pragul de caniculă.
Vremea va fi caldă și în restul țării, mai ales în prima parte a zilei, temperaturile maxime posibile fiind cuprinse între 26 și 29 de grade în nord și centru, 28 - 30 de grade în vest și 30 - 32 în nord-est. Începând însă cu orele prânzului, în jumătatea nordică a țării vor fi posibile averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, căderi de grindină.

Image

Duminică, vremea va fi mai răcoroasă comparativ cu ziua anterioară, în special în nordul, centrul și nord-estul României, unde vor fi prezenți mai mulți nori, iar maximele se vor menține, în general, sub 25 de grade. În regiunile sudice, însă, temperaturile vor mai putea atinge între 27 și 30 de grade.