Bazinul de înot va fi dat în folosință până la finalul anului. Ministrul Dezvoltării, vizită de lucru la obiectivul finanțat prin CNI!

Scris de
Actual Mehedinti
02/10/23 - 09:10

Sunt vești bune pentru iubitorii de natație din județul nostru. Bazinul de inot din Drobeta Turnu Severin va fi dat în folosință anul acesta. Ministrul Dezvoltării a vizitat, astăzi, lucrarea. Investiția, cu o valoare de 56 milioane de lei, se derulează prin CNI (Compania Națională de Investiții), structura aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării. Contractul de proiectare pentru bazin a fost semnat in aprilie 2020. Acest imobil va beneficia și de un centru multifuncțional, cu centru SPA, masaj, jacuzzi, sală fitness și salină pentru copii. De asemenea, locația va corespunde organizării evenimentelor olimpice.

Image

„Bazinul de înot din Drobeta Turnu Severin este unul dintre proiectele frumoase care se derulează prin Compania Națională de Investiții. Ca orice proiect, partea de pregătire a documentației și partea juridică au durat ceva veme, dar – vedem cu toții – această clădire are, astăzi, cu totul altă calitate și poate fi deschisă publicului. Aici, pot fi organizate competiții sportive. De altfel, din discuția cu Federația Română de Înot, există interes pentru a avea cât mai multe astfel de obiective în mai multe reședințe de județ, pentru a avea capacitatea de a organiza competiții sportive.”, declară, la vizita la obiectivul de investiții, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea.

Image

„Lucrările efective au început în mai 2021. Acum, suntem în etapa de reavizare a indicatorilor, ca urmare a reactualizării de prețuri la materiale și a câtorva modificări de soluții tehnice. Odată cu finalizarea lucrărilor de la parcare și a utilităților – dacă mai sunt demersuri în acest sens – vom pregăti recepția.”, declară, la rândul său, directorul Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu.  

Image

Imobilul va beneficia, odată reintrat în circuit, pe de o parte, de spațiu modern destinat înotului, cabinet medical, grupuri sanitare, vestiare, cabine de schimb, iar pe de altă parte, va avea spații pentru saună, masaj, jacuzzi, salină, dușuri, sală de fitness, birouri administrative și spații pentru depozitare. Investiția include rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Image

„Am avut, astăzi, onoarea de a găzdui vizita Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea și a directorului general al Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, la una dintre cele mai importante investiții ale Consiliului Județean Mehedinți: bazinul de Înot din Drobeta Turnu Severin. Cei doi oficiali au fost însoțiți, în cadrul vizitei, de Alexandru Soare și Sorin Munteanu, ambii, directori în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Este unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean Mehedinți. Obiectivul de investiții este finalizat, s-a realizat racordarea la rețeaua de gaz, în perioada următoare se vor face probele tehnologice și va fi realizată procedura de recepție, astfel încât, până la sfârșitul anului, bazinul obiectivul să fie redat Consiliului Județean și implicit, mehedințenilor și locuitorilor din Drobeta Turnu Severin, într-o formă complet modernizată. Pe lângă zona bazinului, unde au fost montate tribunele, iar spațiul corespunde tuturor exigențelor din domeniu, au fost vizitate Sauna, Salina și zona de bistro. În paralel, se realizează lucrările la parcarea ce va deservi Bazinul de Înot. Zona va fi una modernă și de mare utilitate, cu peste 100 locuri de parcare, costurile investiției fiind suportate de Consiliul Județean Mehedinți. Lucrările pentru modernizarea Bazinului de Înot au fost finanțate prin Compania Națională de Investiții. Îi mulțumesc doamnei director general a CNI, Manuela Pătrășcoiu, pentru susținerea realizării acestei investiții și mă bucur că în cadrul vizitei de azi, lucrarea a fost apreciată, atât de domnia sa, cât și de ministrul Dezvoltării, domnul Adrian Veștea, de care mă leagă o relație bună de colaborare în cadrul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, unde am deținut funcția de vicepreședinte în mandatul domniei sale de președinte al UNCJR. În scurt timp vom putea reda Bazinul de Înot celor care îl așteaptă. A fost o investiție greu de realizat, pe care mi-am asumat-o în fața mehedințenilor, dar așteptarea, zic eu, a meritat.”, declară președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Image

Bazinul de înot, care este singurul bazin din județ, va fi inaugurat anul acesta, după finalizarea parcării din zonă și va găzdui competiții de natație și polo.

Image