Proiectul privind aducțiunea rețelei de gaz, la Șimian, avansează. În ce stadiu este lucrarea?

Scris de
Adriana Draghici
15/06/21 - 02:06

Sunt vești bune pentru locuitorii comunei Șimian. Proiectul, ce prevede aducțiunea rețelei de gaze naturale, în satele Șimian, Cerneți, Dedovița Nouă și Dudașul Cernețiului, se află în faza de licitație. Rețeaua va avea o lungime de aproximativ 70 de kilometri și prevede inclusiv racordul locuințelor. Investiția se ridică la aproximativ 15 milioane euro, bani proveniți din fonduri nerambursabile. 

Image

"Primăria Șimian a semnat, deja, contractul de finanțare cu Ministerul Fondurilor Europene. Este printre primele comune din țară care au depus, în august, proiectele de finanțare, fiind, totodată, printre primele localități care au și semnat, deja, contractele de finanțare. Este vorba  - din câte cunosc eu – despre suma de 15 000 de euro. În acest moment, primăria lucrează la procedurile de licitație. Eu sunt convins că proiectul va fi demarat câte mai repede, pentru că, în comuna Șimian, este un interes mare al cetățenilor pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale.", a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, aflat într-o vizită oficială de lucru, la Drobeta Turnu-Severin.

Image

În prezent, combustibilul utilizat de locuitorii comunei Șimian pentru încălzire este constituit din energie electrică, lemn, cărbune şi carburanţi lichizi.

Image