Trotinetele electrice nu vor mai circula în zonele pietonale, din Severin. Primăria va introduce această interdicție, la sfârșitul săptămânii.

Scris de
Adriana Draghici
26/07/21 - 04:07

Decizie fermă a primăriei Drobeta Turnu-Severin, în ceea ce privește circulația trotinetelor electrice, pe raza municipiului! Administrația locală anunță că va interzice circulația acestor mijloace de transport, în zonele pietonale, acolo unde există, în orice moment, riscul producerii unui incident.

Image

Propunerea va fi supusă votului consilierilor locali, în ședința din această lună, după care se va solicita acordul Instituției Prefectului și se va trece, efectiv, la aplicarea acestei măsuri – autoritățile vor instala și semnele de circulație aferente.

Image

"La sfârșitul săptămânii, va avea loc ședința de consiliu local, iar pe ordinea de zi, am inițiat un proiect de hotărâre, prin care se va interzice circulația trotinetelor electrice în zonele pietonale: atât pe Crișan, cât și în zona centrală – pe cele două străzi care pleacă din fața primăriei și ajung la teatru. Este o decizie grea, însă era necesară pentru că o mare parte din cei, care circulă cu trotinetele electrice, nu mai respectă niciun fel de regulă: merg cu viteză, am avut reclamații că au lovit bătrâni și copii. În general, aceste străzi sunt dedicate pietonilor și bicicletelor, care circulă fără viteză. De asemenea, sunt folosite și de copiii, care se joacă. Prin urmare, nu este în regulă ca trotinetele electrice să circule, pe aici, cu viteză. Într-o zi, eram în zona Crișan și am văzut cum mai mulți tineri circulau cu mare viteză, cu trotinetele, chiar pe lângă copii, iar, în orice moment, se poate întâmpla o nenorocire. Astfel, am decis că este mai bine să închidem aceste artere, pentru circulația trotinetelor electrice. Am stabilit și sancțiuni pentru cei care nu se vor supune noilor reguli: avertismente, în primă fază, iar apoi - amenzi și se poate ajunge până la confiscarea trotinetelor. O să mergem, în primă fază, pe discuții cu tinerii și pe avertismente, iar de la cea de-a doua abatere, vom trece la măsuri mai drastice.", declară primarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, Marius Screciu.

Image

Dincolo de utilitatea acestor dispozitive, pe trotuare, acestea pot fi periculoase, din cauza vitezelor mari pe care le pot atinge, iar pe partea carosabilă, nu de puține ori, conducătorii acestora uită de regulile de circulație. Viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h. Cu toate acestea, mulți dintre conducătorii se aventurează cu viteză și fără cască pe sectoare de drum interzise.

Image