Weekend medieval, la cetatea din Drobeta Turnu-Severin! Începe cel mai așteptat eveniment al toamnei.

Scris de
Adriana Draghici
31/08/21 - 04:08

Cavaleri și domnițe, bătălii și delicii ale gastronomiei medievale: sunt ingredientele care îi vor întâmpina pe vizitatorii cetății medievale, în acest final de săptămână. Asta: deoarece, în perioada 3-5 septembrie, va avea are loc o nouă ediție a Festivalului Medieval al Cetății Severinului, eveniment organizat de Primăria Drobeta Turnu - Severin, alături de Palatul Culturii "Teodor Costescu".

Image

"Suntem într-un stadiu avansat cu pregătirile. Ne bucurăm că putem găzdui, după o absență considerabilă, o ediție a Festivalului Medieval. Este o manifestare plăcută. Ne bucurăm că atât vremea, cât și starea de spirit a oamenilor țin cu noi. Vom oferi severinenilor și nu numai o manifestare culturală, istorică, a bucuriei. De vineri, vor veni taberele, după care vor fi pornite atelierele. Vineri, la ora 19.00, va avea loc o paradă, cu torțe. Avem și participare internațională, care este asigurată de fraternitatea dintre taberele noastre și ale lor.", ne explică managerul Palatului Culturii "Teodor Costescu", Sorin Vidan.

Image

Participanții la festival vor avea parte de o multitudine de surprize, căci ediția din acest an se anunță a fi cu mult mai spectaculoasă decât cele precedente. Ateliere de muzică medievală, demonstrații de luptă, parade, spectacole, mâncare specifică perioadei și călătorii în lumea medievală: sunt doar câteva dintre surprizele care îi vor întâmpina pe vizitatori.

Image

"Ne bucurăm că putem relua această activitate. Acest festival și-a dovedit utilitatea în anii în care a fost organizat aici, la cetate. Am avut foarte mulți turiști, dar, în același timp, acest loc a fost vizitat de mulți severineni și mehedințeni. Copiii au putut participa la o lecție veridică de istorie, s-au bucurat de lupte, de atelierele medievale. Este o istorie trăită. Reluăm această activitate. Suntem în grafic cu pregătirile.", declară primarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, Marius Screciu.

Festivalul Medieval se află, deja, la cea de-a cincea ediție, fiind un veritabil magnet de atragere a vizitatorilor, în orașul nostru.

Image

"Ne aflăm, deja, la cea de-a cincea ediție a Festivalului Medieval, un eveniment devenit tradiție și, putem spune, un brand turistic pentru județul nostru. De la an, la an, festivalul a crescut în intensitate, în amploarea evenimentelor. Și de data aceasta, la fel ca în anii precedenți, vom avea parte de ateliere specifice perioadei, demonstrații de luptă, cai, arc. De altfel, anul acesta, va fi organizată o zonă culinară, care a lipsit anii precedenți. Îi așteptăm pe toți severinenii să vină, pentru a se bucura de aceste evenimente deosebite.", declară, la rândul său, viceprimarul municipiului, Daniel Cîrjan.

Intrarea la eveniment este liberă, pentru toți participanții.