Atenție, șoferi din Mehedinți! Ultima zi a recensământului circulației rutiere, pe tronsoanele din județ!

Scris de
Actual Mehedinti
10/11/22 - 04:11

CNAIR, prin aparatul său tehnic de specialitate, a organizat recensământul general al circulației rutiere. În Mehedinți, procesul s-a realizat prin colaborare cu angajați ai Consiliului Județean. Acest proces de culegere a datelor de trafic a constat în efectuarea de înregistrări ale traficului în 10 zile din același an, acoperind toate zilele săptămânii, distribuite astfel: șapte zile în lunile cu trafic mediu (aprilie, mai, octombrie, noiembrie) și trei zile în lunile cu trafic maxim (iulie, august). Astăzi, are loc ultima zi în cadrul procedurii de înregistrare a circulației pe drumurile județene, proces care s-a desfășurat pe parcursul a șase luni.

Image

„Procesul de culegere a datelor de trafic pe drumurile județene din Mehedinți a început în data de 4 aprilie, iar astăzi este ultima zi în care se monitorizează traficul în timp real, pe categorii de vehicule, în intervalul orar 6.00 – 20.00. Înregistrarea circulației se realizează în 47 puncte, prin aparatul propriu al Consiliului Județean, acțiunea fiind organizată în colaborare cu CNAIR. Cunoașterea caracteristicilor traficului pe rețeaua rutieră este necesară atât pentru fundamentarea și proiectarea investițiilor rutiere și a lucrărilor de întreținere și reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulației rutiere și urmărirea dinamicii de evoluție a traficului pe rețeaua rutieră, precum și pentru elaborarea de studii referitoare la evaluarea calității aerului, prin estimarea emisiilor generate de traficul rutier și a impactului asupra mediului. Vă informăm că această activitate nu afectează circulația rutieră!”, transmite președintele Consiliului Județean Mehedinți.

 

Image

Recensământul circulației rutiere se efectuează la 5 ani și constă în înregistrări manuale ale traficului, pe categorii de vehicule, pentru fiecare post de recensământ în parte.