Incredibil: nuntă între minori de 11 și 12 ani, într-o localitate din Mehedinți!

Scris de
Actual Mehedinti
22/05/22 - 06:05

Încă o nuntă între minorii de etnie rromă, la Strehaia! Imaginile cu alaiul și petrecerea au fost postate pe rețelele de socializare.

Image

Mirele, Mihai Ionuţ, de doar 11 ani, şi-a unit destinele cu Mirela, de 12 ani, petrecerea având loc pe strada principală din localitate. Pe unele dintre imagini, se vede cum copila se bucură de eveniment și de faptul că a îmbrăcat rochia de mireasă, în timp ce mirele se simte stânjenit. Tânăra chiar dansează lângă cel alături de care tradiția și părinții au decis că își va petrece viața. Cu toate că a fost petrecere mare, evenimentul a avut a avut loc doar la locuințele nuntașilor, nu și la biserică, spre deosebire de cel de săptămâna trecută. Asta: deoarece etnicii rromi declară autorităților că tradiția lor este sa încheie "promisiuni" între copiii lor, iar căsătoria se va consuma doar după vârsta de 18 ani. În același timp, autoritățile spun că vor efectua anchete periodice la domiciliile celor doi minori. DGASPC Mehedinți monitorizează acest caz. 

Image

De altfel, săptămâna trecută, a avut loc un eveniment similar, când și-au unit destinele un tânăr de 15 ani și o tânără de 16 ani. Spre deosebire de nunta de astăzi, mirii de săptămâna trecută, s-au cununat la biserică, fiind, de asemenea, duși cu TIR-ul la petrecere.

Image

Sursa imagini: Olgalavynia5 via Tiktok