Mamografii gratuite, efectuate de un spital din Mehedinți!

Scris de
Actual Mehedinti
13/11/22 - 04:11

Sunt vești excelente pentru femeile cu vârsta 50 - 69 de ani, din Orșova și zona limitrofă municipiului. Spitalul Municipal Orșova va efectua, în premiere, mamografii gratuite. 

Image

"Astăzi 13.11.2022, chiar dacă este duminică, Comitetul Director al Spitalului Municipal Orșova, adică cel care nu are Director Medical și nici Director Financiar-Contabil, împreună cu directorul medical cu atribuții dr. Gherghinoiu Puiulescu Adina-Diana, medicul primar imagist dr. Anghel Alina, competențe în mamografii, dr. Petcu Adrian medic primar, șeful radiologiei din SMO, dr. Vădăstreanu Lucian, TUTANKAMONUL radiologiei din SMO, dr. Anwar Shabatat medic specialist obstetrică ginecologie, dr. Egher Carmen, medic primar șef de secție OG și dr. Popescu Andreea, medic specialist OG, am luat decizia de a veni în sprijinul femeilor cu vârsta între 50 - 69 de ani și să prevenim reducerea cazurilor de cancer la sân în rândul femeilor prin efectuarea de mamografii gratuite. Investigațiile ginecologice de rutină văd ceea ce tu nu poți simți! Controlează-te, pentru a te asigura că ești bine pentru tine și cei dragi ție!", transmite managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

Image

Marți, 15.11.2022, ora: 12.00, va avea loc conferința de presă ce va anunța procedurile privind mamografiile gratuite pentru femeile cu vârsta între 50 - 69 ani din ORȘOVA, EȘELNIȚA, DUBOVA, ȘVINIȚA, TOPLEȚ ȘI ILOVIȚA, derulate în perioada 21.11.2022 - 21.12.2022. Pacientele trebuie să aibă bilet de trimitere de la medicul specialist. Cartea de identitate va atesta domiciliul, iar cardul de asigurări de sănătate va demonstra calitatea de asigurat. După eliberarea rezultatelor de la mamografie, femeile vor beneficia de servicii de consiliere şi consult senologic prin cabinetul de obstetrică – ginecologie. Spitalul Municipal Orșova va avea un număr dedicat special timp de o lună pentru această investigație și care va fi comunicat începând cu data de 15.11.2022. 

Image

După eliberarea rezultatelor de la mamografie, femeile vor beneficia de servicii de consiliere şi consult senologic prin cabinetul de obstetrică – ginecologie de la Spitalul Municipal Orșova.

Image

Mamografia este o procedura de screening importantă, care ajută la depistarea cancerului de sân într-un stadiu incipient. Mamografia este recomandată femeilor care au trecut de vârsta de 40 de ani, până atunci sânii putând fi investigați cu ajutorul ecografiei mamare. Chiar dacă, în timpul mamografiei, poate apărea un oarecare disconfort, investigația nu este dureroasă.