Miri și nuntași, aduși cu TIR-ul, în Strehaia!

Scris de
Actual Mehedinti
15/05/22 - 07:05

Nuntă intre doi minori, din Strehaia! Tinerii sunt filmați în timp ce se află în biserică, alaiul fiind dus de un TIR. Imaginile incredibile au fost postate pe rețelele de socializare.

Image

Pe imaginile surprinse, se observă cum cei doi minori merg la biserică, încheie cununia religioasă, iar apoi participă la o petrecere "ca în povești", organizată de familiile celor doi tineri. Desi minorii de etnie rromă nu par sa se simtă în largul lor, ci mai degrabă stânjeniți de moment, participanții la nuntă par să se distreze copios.

Image

Cei doi minori nu sunt atât de bucuroși, cum sunt participanții la eveniment. Tânăra mireasă poartă o rochie greoaie, iar mirele stă încruntat pe tot parcursul evenimentului. Imaginile postate pe rețelele de socializare stârnesc indignarea și revolta internauților. Oamenii pun întrebări despre eveniment și despre starea emoțională a celor doi miri. În acest caz, a fost facută sesizare către poliție, care, la rândul ei, a cerut sprijinul DGASPC Mehedinți. Instituția de control spune că a demarat verificări în acest caz și monitorizează situația.

Image

„Aveam informații cum că ar urma să aibă loc o nuntă între minori. DGASPC a trimis o echipă specializată. Au fost luate declarații ale părinților celor doi minori, care susțin, însă, că este vorba doar despre o petrecere și că cei doi tineri nu vor locui, efectiv, împreună, până la 18 ani. Părinții susțin că cei doi tineri au fost doar "promiși" unul altuia. DGASPC Mehedinți monitorizează situația, pentru a vedea dacă declarațiile pîrinților se concretizează sau nu.”, declară ADRIAN BIDILICI, directorul general al DGASPC Mehedinți.

Image

Cu toate ca sunt filmați în timpul slujbei religioase, legea este de partea părinților acestor tineri obligati să își ia angajamente pe viață. În fața autorităților, etnicii rromi susțin că tradiția lor este sa încheie "promisiuni" între copiii lor, iar căsătoria se va consuma după vârsta de 18 ani.

Image

Sursa imagini: Facebook/Florin Mex de la Strehaia; Facebook/Ileana de la Strehaia; Facebook/Danut si Familia Mex