Vin ninsorile în Mehedinți; anunț din partea meteorologilor!

Scris de
Actual Mehedinti
19/11/22 - 05:11

Începând de mâine, 20 noiembrie, ora 10:00, va intra în vigoare o informare meteorologică, ce vizează precipitații moderate cantitativ, ninsori și intensificări ale vântului, valabilă până luni, 21 noiembrie, ora 20:00. În intervalul menționat, temporar, va ploua în cea mai mare parte a Olteniei, iar cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane. Pe alocuri, în zona montană înaltă, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Temporar, vântul va prezenta intensificări pe crestele montane, unde rafalele vor fi în general de 60…70 km/h.

Image

"Pentru prevenirea unor situații de urgență, ISU Mehedinți recomandă populației să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale. În situația manifestării vântului puternic, le reamintim cetățenilor să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care să le asigure protecţia. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea râurilor prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Pompierii mehedințeni sunt la datorie, gata să intervină, la nevoie, în sprijinul populației afectate, pentru limitarea și înlăturarea posibilelor efecte.", transmite ISU Mehedinți.

Image

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro