Percheziții la palatele rromilor din Strehaia! Persoane bănuite de infracțiuni economice!

Scris de
Adriana Draghici
26/01/21 - 09:01

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul I.P.J Mehedinţi sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, efectuează 13 percheziții domiciliare, în județele Mehedinți, Dolj, Timiș și Prahova.

Image

Sunt vizate persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 8.300.000 de lei, prin infracțiuni economice. De asemenea, au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere.

Image

"Astfel, la data de 26 ianuarie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice efectuează 13 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Mehedinţi, Dolj, Timiş și Prahova. Acţiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, sub supravegherea Prachetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 8.297.780 de lei. Din cercetări a rezultat că, în perioada aprilie 2018-noiembrie 2019, persoanele bănuite ar fi creat un circuit financiar fictiv având ca scop obţinerea unor ecobonificaţii de la organizaţia de profil, pentru activităţi nereale de reciclare a 4.148.900 kg. de deşeurilor din plastic, PET şi sticlă. Astfel, aceştia ar fi întocmit documente pentru 7 societăţi comerciale, consemnând în fals activităţi de colectare, transport şi predare în vederea reciclării deşeurilor, documente pe care care le-ar fi predat organizaţiei de profil în vederea obţinerii de bonificaţii, determinându-i pe reprezentanţii acestor societăţi să se sutragă de la plata taxelor datorate bugetului de stat.", declară purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, ag-șef Andreea Rădoi.

Image

La activități participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Dolj, Timiş şi Prahova.

Image