Severinul, invadat de musculițe! 

Scris de
Actual Mehedinti
28/06/22 - 02:06

Odată cu înregistrarea temperaturilor  ridicate, și-au făcut apariția și musculițele negre. Municipiul Drobeta Turnu Severi  este, pur și simplu, împânzit de aceste insecte, asupra cărora tratamentul aplicat de autorități nu are efect. Oamenii remarcă faptul că aceste insecte sunt prezente pretutindeni în oraș și că sunt deranjante: se lipesc pe îmbrăcăminte, în special de cea deschisă la culoare.

Image

Autoritățile au luat măsuri de combatere a acestor insecte, însă, efectele nu sunt cele așteptate. Locuitorii orașului continuă să aibă de suferit din cauza musculițelor. 

Image

"Aceste musculițe și-au făcut apariția în tot județul și, de altfel, în Dolj. Din câte înțeleg, este vorba despre o invazie venită din Serbia. Noi, ca autoritate locală, am pulverizat tratament, pe cale aeriană, în oraș, dar tratamentul nu dă rezultate în cazul musculițelor. Încercăm să intervenim și la nivelul solului. De altfel, pe 6 iulie, vom începe a doua tranșă a dezinsecției în oraș. Noi, când am început tratamentul pentru dăunători, nu am luat în calcul și aceste musculițe, pentru că, până acum, nu ne-am confruntat cu astfel de invazii. Am luat legătura cu instituțiile abilitate și încercăm să găsim o soluție.", declară primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Image

Conform specialiștilor, musculița neagră nu poate fi combătută decât prin tratament aplicat efectiv asupra plantelor.

Image

"Este vorba despre insecta neagră - o musculiță înaripată, ce se răspândește mai ales pe timp secetos. Aceste musculițe trăiesc aproximativ o lună. La nivelul județului, s-a efectuat un tratament din avion, folosindu-se biocid. Cred că ar trebui folosit, însă, un insecticid, ce ar putea limita înmulțirea acestei insecte derajante. Plantele nu sunt afectate de prezența musculițelor.", declară, la rândul său, Iulian Moraru, consilier în cadrul Oficiului Fito-Sanitar Mehedinți.

Până vor identifica o soluție, autoritățile continuă să primească, din partea populației, sesizări referitoare la invazia musculiţelor.

Image