Un polițist orșovean a refuzat mita oferită de un șofer, care conducea cu permisul suspendat. Făptașul este, acum, cercetat pentru dare de mită.

Scris de
Adriana Draghici
15/03/21 - 02:03

Polițiștii Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți au prins în flagrant o persoană, care încerca să ofere mită unui polițist, care își desfășoară activitatea în cadrul formațiunii rutiere din municipiul Orșova. 

Image

Ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Mehedinți l-au prins în flagrant pe bărbatul în vârstă de 47 ani, în timp ce oferea suma de 200 euro unui agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Orșova, pentru a nu-i întocmi dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat. În fapt, un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Orșova a sesizat telefonic la S.J.A. Mehedinți cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile, a depistat pe DN 6, pe raza Municipiului Orșova, un conducător auto, în timp ce conducea un autoturism având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, iar când polițistul i-a adus la cunoștință faptul că îi va întocmi dosar penal, conducătorul auto i-a oferit, în mod repetat, suma de 200 de euro., transmit ofițerii DGA.

Image

Deși polițistul l-a refuzat de fiecare dată, în cele din urmă inculpatul a pus suma de 200 euro în portbagajul deschis al autospecialei de poliție, cerându-i din nou polițistului să nu îi întocmească dosar penal. Agentul de poliție i-a solicitat conducătorului auto să își ia banii înapoi, apoi a sesizat organele de urmărire penală., mai transmite Serviciul Județean Anticorupție

În cauză, Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți a înregistrat dosar penal, fiind pusă in mișcare acțiunea penală față de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Image