Soț și soție, prinși în flagrant în timp ce încercau să mituiască un polițist din Orșova! Polițistul a cerut sprijinul ofițerilor anticorupție.

Scris de
Adriana Draghici
15/12/20 - 05:12

Două persoane, soț și soție, sunt cercetate pentru dare de mită, după denunțul formulat de un agent de poliție din cadrul Poliției municipiului Orșova – Formațiunea ordine publică, la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți.

Image

Cel, care a sesizat organele de cercetare și sprijinul ofițerilor anticorupție, este agent-șef de poliție Liviu Mirel Petria, din cadrul Poliției municipiului Orșova.

Image

„În fapt, azi noapte, 15 decembrie 2020, în jurul orei 02.00, polițistul a oprit în trafic, pe DN6, în municipiul Orșova, un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, care a efectuat o manevră de depășire neregulamentară. În timp ce polițistul efectua verificările, soția conducătorului autoturismului i-a oferit agentului de poliție, cu titlu de mită, suma de 200 de euro, pentru a nu lua măsurile legale față de soțul său. Cu ocazia controlului auto, în portbagajul autoturismului au fost identificate și două cutii cu materiale pirotehnice. Imediat după denunț, polițiștii anticorupție ai D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub directa coordonare şi îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, i-au prins în flagrant pe cei doi soți, care au oferit polițistului suma de bani pentru ca acesta să nu-i rețină permisul de conducere conducătorului auto.”, transmite Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți. 

Image

În cauză, s-a întocmit dosar pentru infracțiunea de dare de mită, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Image

Liviu Mirel Petria, agent-șef de poliție în cadrul I.P.J. Mehedinți, a mai ajuns în atenția publică, după ce a primit certificatul de apreciere din partea I.G.P.R. pentru faptul că nu a ezitat să sară în ajutorul semenilor și a salvat o viață. Proaspăt venit în rândurile Poliției Române, polițistul de 38 de ani și a fost încadrat în IPJ, din rândurile ISU.

Image