Artistul Petrică Mîțu Stoian, cetățean de onoare al Mehedințiului, post mortem

Scris de
Actual Mehedinti
26/11/21 - 04:11

Momente cu o încărcătură emoțională deosebită, astăzi, în județul Mehedinți! Artistul Petrică Mîțu Stoian a fost declarat, post mortem, cetățean de onoare al județului.

Image

"Noi am crescut în aceeași zonă. Era un om vesel, un om care a iubit cântecul popular, cu toată suflarea lui. Din păcate, a părăsit prea repede scena. El, chiar dacă avea probleme de sănătate sau o problemă în familie, reușea să înveselească lumea, la concertele sale. Este dureros! Nu pot să cred că au trecut trei săptămâni de când Petrică a plecat. Cu toate acestea, Petrică Mîțu Stoian rămâne viu pe veșnicie, pentru că toate cântecele îi vor fi preluate de tânăra generație de artiști.", povestește, cu lacrimi în ochi, îndrăgita interpretă de muzică populară, Anica Ganțu.

Image

În cadrul ședinței de consiliu județean de astăzi, s-a hotărât ca maestrul Petrică Mîțu Stoian să primească distincția de cetățean de onoare al Mehedințiului, post mortem.

Image

"Mi-aș fi dorit să trăim, altfel, acest moment, mi-aș fi dorit ca artistul să fi fost în viață, să fie alături de noi și să îi dăm dumnealui acest titlu. În loc să fi ascultat melodii, în această formă, mi-aș fi dorit să ni le fi cântat dumnealui, aici, live. Din păcate, viața ne oferă și momente neplăcute. Este o pierdere imensă nu doar pentru familie și pentru noi, mehedințenii, ci și pentru întreaga țară. Consiliul Județean Mehedinți a acordat această distincție în semn de respect față de omul și artistul Petrică Mîțu Stoian.", declară președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Image

Este o distincție care bucură și întristează în același timp.  Surorile regretatului artist spun că ar fi fost mult mai fericite dacă fratele lor ar fi primit distincția cât încă era în viață, însă faptul că artistul este apreciat și dincolo de barierele vieții este o alinare pentru sufletele greu încercate ale familiei.

Image

"Noi suntem bucuroși că a fost acordată această distincție, însă eram și mai bucuroși dacă îi era dată lui Petrică. Am fost lângă fratele meu, în tot timpul în care a fost la spital. Nici prin cap nu îmi trecea că s-ar putea petrece o asemenea tragedie. Încă nu ne-am obișnuit cu gândul că nu mai e.", povestește, îndurerată, sora artistului, Maria Tărchilă.

Image

Artistul s-a stins din viată, pe data de 6 noiembrie, la vârsta de 61 de ani, lăsând în urma sa un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut.

Image