Controale la sânge, în centrele din subordinea D.G.A.S.P.C. Mehedinți! Activitatea acestor unități este luată la bani mărunți.

Scris de
Adriana Draghici
05/07/21 - 04:07

Asistența persoanelor vulnerabile și aflate în situații delicate reprezintă una dintre principalele activități ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți. Pentru a se asigura că lucrurile funcționează așa cum ar trebui, directorul general al instituției, Adrian Bidilici, efectuează, periodic, controale inopinate, la centrele din subordinea D.G.A.S.P.C., pentru identificarea deficiențelor și luarea de măsuri prompte, care să vină în sprijinul persoanelor care beneficiază de asistență socială.

Image

Astfel, managerul a efectuat, astăzi, o vizită neanunțată în centrul de Îngrijiri și Asistență pentru Persoanele cu Handicap Somatic și Senzorial ILOVĂȚ și la Căminul pentru Persoane Vârstnice  ,,Sf. Maria" ȘIȘEȘTI. Totul: pentru a verifica modul în care sunt respectate standardele privind serviciile de cazare, mâncare și igienă a beneficiarilor, iar neregulile nu au întârziat să apară. Tocmai de aceea, au fost luate, deja, măsuri, pentru a îndrepta această situație.  

Image

"Este de datoria mea să identific, personal, problemele din centrele rezidențiale pentru copii și bătrâni, motiv pentru care mi-am făcut un obicei de a merge în vizite neanunțate, verificări care se vor permanentiza în perioada următoare. La Șișești și la Ilovăț, am găsit multe lucruri bune, dar și o serie de deficiențe, pentru care am dat termene de remediere. Dat fiind faptul că vorbim de persoane instituționalizate, care au nevoie de o atenție deosebită din partea personalului direcției, consider că este prioritar să îmbunătățim calitatea serviciilor de asistență socială pentru acești copii și bătrâni. Dacă stăm doar prin birouri, nu o să știm, niciodată, care sunt adevăratele probleme cu care se confruntă beneficiarii noștri. Mai mult decât atât -  nu voi ezita să înlocuiesc conducerea centrelor, acolo unde voi găsi nereguli și nu mă refer, acum, doar la cele două centre în care am fost astăzi, ci la oricare centru unde, în urma vizitelor de lucru, voi descoperi deficiențe", a declarat directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, Adrian Bidilici.

Image

Pe lângă numeroasele acțiuni de control, pe care le efectuează, în centrele din subordinea instituției, de când se află la conducerea D.G.A.S.P.C. Mehedinți, Adrian Bidilici a reușit să stabilească parteneriate durabile cu ONG-urile din județ, care, de fiecare dată, răspund, cu promptitudine, fiecărui apel lansat de Direcția de Asistență Socială și vin în sprijinul persoanelor instituționalizate aici.

Image

sursa foto:  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului - Mehedinți via Facebook/ arhivă Actual Mehedinți