DGASPC Mehedinți, bani europeni pentru reabilitarea centrelor din subordine! Au fost depuse cereri de finanțare pentru modernizarea acestor spații.

Scris de
Actual Mehedinti
21/04/22 - 03:04

Sunt vești bune pentru beneficiarii serviciilor sociale oferite de DGASPC Mehedinți. Conducerea instituției, având sprijinul Consiliului Județean Mehedinți, a depus o nouă cerere de finanțare pe fonduri europene. Este vorba despre demersul ce prevede rebilitarea și modernizarea Complexului de Servicii Strehaia.

Image

Aceasta este cea de-a doua cerere de finanțare pe fonduri nerambursabile depusă de DGASPC Mehedinți (în valoare de peste 10 milioane lei), după ce, săptămâna trecută, s-au făcut aceleași demersuri pentru Complexul de Servicii Sociale Drobeta-Turnu Severin, în valoare de peste 12 milioane lei. Scopul proiectului este de a eficientiza clădirea din punct de vedere energetic, pentru reducerea cheltuielilor pe termen lung.

Image

 „Acest demers, pe care l-am făcut, este un pas necesar pentru a putea reabilita clădirile vechi în care funcționează servicii sociale ale DGASPC Mehedinți. Aceste centre nu au fost reabilitate de foarte mulți ani și sunt necesare lucrări de eficientizare energetică, de reabilitări ale instalațiilor sanitare  și termice, de compartimentare a spațiilor. Mă bucur că am reușit să depunem cereri de finanțare în valoare de 22 milioane lei. Urmează să depunem alte patru cereri până în momentul în care se va închide axa. Dacă vom reuși să obținem finanțare pentru toate cererile și să reabilităm toate cele 6 centre, eu consider că va fi o mare realizare pentru instituție și chiar pentru județul Mehedinți.”, declară directorul DGASPC Mehedinți, Adrian Bidilici.

Image

Demersul de atragere a fondurilor necesare reabilitării centrelor din subordinea DGASPC fac parte din programul de management pus la punct de actuala conducere, în viziunea căreia doar funcționarea instituției nu este suficientă – de aceea au fost elaborate proiecte de eficientizare a activității, dar și de modernizarea a spațiilor în care se derulează servicii sociale.

Image

„Dincolo de activitățile de zi, pe care trebuie să le întreprindem pentru instituție, trebuie să gândim în perspectivă: dacă stăm să facem doar hârtii și să semnăm acte pentru funcționare, se consideră că facem doar o muncă de întreținere. Este unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus la momentul la care am fost numit în funcție: să contribui la bunăstarea beneficiarilor serviciilor sociale pe care le oferă DGASPC Mehedinți, prin reabilitarea centrelor pe care le gestionăm. De asemenea, mă bucură să constat că avem parteneri serioși, în speță – președintele Consiliului Județean Mehedinți, care este deschis în ceea ce privește accesarea de fonduri europene pentru instituția noastră.”. mai spune declară directorul instituției.

Image

În perioada următoare se vor depune alte trei cereri de finanțare prin programul PNRR, pentru alte trei centre din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți.